fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś z sosem holenderskim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c22ab02ae-ccdc-4ea3-835a-9bc4eb25f086
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Łosoś z sosem holenderskim

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do blendera wlewamy sok z cytryny, dodajemy żółtka i dokładnie blendujemy
  • W rondlu roztapiamy tłuszcz
  • Następnie roztopiony tłuszcz przelewamy do blendera i ponownie blendujemy
  • Sos przelewamy do miski, dodajemy zieleninę, mieszamy i odstawiamy
  • Rozgrzewamy patelnię grillową i lekko natłuszczamy
  • Rybę przyprawiamy z każdej strony (solą i pieprzem), kładziemy na patelnię i grillujemy z każdej strony po ok. 5 minut
  • Usmażoną rybę nakładamy na talerze i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z łososiem.

Rybę możesz podawać z dodatkiem ulubionych warzyw np. ziemniaków, cukinii i szparagów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (800 g)
  • Masło (100 g)
  • Jajo żółtko (60 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…

WIĘCEJ >

Dżem z dyni

Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon Gotujemy na małym ogniu przez 30 min (pilnujemy-mieszamy) Miksujemy blenderem…

WIĘCEJ >

Potrawka z indykiem i jarmużem

Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Jarmuż rwiemy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, czosnek oraz przyprawy…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z grasicą i szparagami

Omlet Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną…

WIĘCEJ >