Makaron rzodkiewkowy
Makaron rzodkiewkowy
Przygotowanie
- Rozgrzewamy olej na patelni.
- Podsmażamy przyprawy.
- Rzodkiew obieramy na 'tagiatelle’ przy użyciu obieraczki do warzyw.
- Podsmażamy rzodkiew na oleju z przyprawami około 5-10 minut i solimy do smaku.
- Gotowe danie można posypać świeżą kolendrą.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów warzywnych.
Autor
Lista składników
- Rzodkiew biała (220 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Cynamon mielony (2 g)
- Kmin rzymski (2 g)
- Kurkuma mielona (2 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Owsianka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao
Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to dolewamy wody) Po ostudzeniu dodajemy starte na tarce jabłko Posypujemy cynamonem i kakao Podajemy
WIĘCEJ >Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami
Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy pokrojoną…
WIĘCEJ >Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów
Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3-4 min na…
WIĘCEJ >Bakłażany faszerowane warzywami
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…
WIĘCEJ >