fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron rzodkiewkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c965d3096-8296-4a06-be5c-871badf14777

Makaron rzodkiewkowy

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy olej na patelni.
  • Podsmażamy przyprawy.
  • Rzodkiew obieramy na ‚tagiatelle’ przy użyciu obieraczki do warzyw.
  • Podsmażamy rzodkiew na oleju z przyprawami około 5-10 minut i solimy do smaku.
  • Gotowe danie można posypać świeżą kolendrą.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Makaron warzywny możesz przygotować w różny sposób – zajrzyj do powiązanych przepisów – może któraś z propozycja zaciekawi Cię.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 biała rzodkiew (220 g)
  • ½ łyżeczki kminu (2 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Opcjonalnie: świeża kolendra
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasto batatowo-kasztanowe

Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy. W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet. Wlewamy do dużej miski i mieszamy, aż powstanie luźna masa, dodajemy startego na drobnych oczkach batata, wszystko…

WIĘCEJ >

Banan

Banana umyć, odciąć końce i obrać

WIĘCEJ >

Gotowana szarlotka

Jabłka kroimy w kostkę. Owoce gotujemy do miękkości w garnku podlewając wodą. Gdy jabłka się ugotują, dodajemy mleko kokosowe, mąke kokosową i cynamon.  Całość gotujemy jeszcze przez chwilę. Jeżeli masa wyjdzie za sucha, dodajemy więcej…

WIĘCEJ >

Bakłażan w sosie koperkowym

Bakłażana kroimy w plasterki Rozgrzewamy masło na patelni Kawałki bakłażana podsmażamy kilka minut, następnie podlewamy wodą i dusimy (w razie potrzeby dolewamy więcej wody) Mleko kokosowe mieszamy w misce z żółtkami Koperek kroimy drobno i…

WIĘCEJ >