fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron rzodkiewkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c965d3096-8296-4a06-be5c-871badf14777
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron rzodkiewkowy

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy olej na patelni.
  • Podsmażamy przyprawy.
  • Rzodkiew obieramy na 'tagiatelle' przy użyciu obieraczki do warzyw.
  • Podsmażamy rzodkiew na oleju z przyprawami około 5-10 minut i solimy do smaku.
  • Gotowe danie można posypać świeżą kolendrą.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Makaron warzywny możesz przygotować w różny sposób – zajrzyj do powiązanych przepisów – może któraś z propozycja zaciekawi Cię.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 biała rzodkiew (220 g)
  • ½ łyżeczki kminu (2 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Opcjonalnie: świeża kolendra
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Kalarepę ostrożnie obieramy z twardej skórki i kroimy na mniejsze kawałki W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy łyżkę oleju Cebulę kroimy, dodajemy do garnka i czekamy chwilę,…

WIĘCEJ >

Woda kokosowa i miąższ – młody kokos

Możesz kupić młodego kokosa, wypij wodę i zjedz miąższ Możesz kupić wodę kokosową w butelce, zwróć uwagę na etykietę

WIĘCEJ >

Purée z dyni

Przekroić dynię na pół i usunąć z niej nasiona Następnie taką dynię piec w temperaturze 170-200°C przez około 45 minut, aby można było łatwo wbić w nią nóż lub widelec Po ostudzeniu wybrać miąższ Jeżeli miąższ…

WIĘCEJ >

Zrazy wieprzowe po staropolsku faszerowane sarną z ziemniakami i sałatą

Zrazy z sosem Łopatkę z sarny zmielić na standardowym sitku / oczkach Lekko posolić, popieprzyć Dodać rozmaryn Wymieszać i podzielić na 4 porcje Z każdej porcji uformować mały wałek (tak z 4 – 5 cm…

WIĘCEJ >