fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49801d17-f8f7-4c55-9532-e85687a646b8-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Kalarepę obieramy ze skóry
  • Cukinię i rzodkiew myjemy i odcinamy końcówki
  • Pomidorki kroimy na połówki
  • Kalarepę, cukinię i rzodkiew przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron spaghetti
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy mięso mielone, lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 5 min
  • Dodajemy szpinak i wlewamy ¼ szklanki zimnej wody
  • Dusimy na małym ogniu 10 min
  • Dodajemy pomidorki koktajlowe, majeranek i tymianek
  • Mieszamy, próbujemy i doprawiamy do smaku
  • Wyłączamy palnik
  • Do gorącego sosu wrzucamy makaron warzywny
  • Mieszamy, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 2-3 min żeby całość zrobiła się gorąca

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów warzywnych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (150 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Wieprzowina mięso mielone (100 g)
  • Kalarepa (80 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Rzodkiew biała (60 g)
  • Cebula (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron warzywny z boczniakami (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie (…)

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie (…)

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem dyniowym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Dynię obieramy z skóry, kroimy w kostkę Cebulę, czosnek (…)

WIĘCEJ >