fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf750afbb-5a69-4350-9a2f-4b76a2028f33
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (al dente), a następnie odcedzamy
  • Szpinak dokładnie myjemy, odcinamy twarde łodyżki, a liście drobniej siekamy
  • Łososia kroimy na małe kawałki
  • Do garnka w którym gotował się makaron wkładamy tłuszcz i podgrzewamy
  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, wrzucamy do garnka i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy łososia, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy szpinak, mieszamy i podsmażamy przez kilka minut, do momentu, aż zmięknie
  • Dodajemy makaron i śmietankę, zagotowujemy i odstawiamy garnek z kuchenki
  • Makaron nakładamy na talerze i dekorujemy cząstką cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makaron Tagliatelle (150 g)
  • Łosoś wędzony (150 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (80 ml)
  • Szpinak (50 g)
  • Masło (30 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Praska do czosnku, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron z tuńczykiem i groszkiem

Ser (żółty) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Makaron (…)

WIĘCEJ >

Makaron po tajsku

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Chili (…)

WIĘCEJ >

Makaron ryżowy z krewetkami i warzywami

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Cebulę (…)

WIĘCEJ >

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z (…)

WIĘCEJ >

Imbirowy makaron warzywny w sosie z gęsi

Marchew, selera i pietruszkę obrać, pokroić nożem karbowanym lub zwykłym. Tniemy wzdłuż cienkie plastry, a następnie tniemy je w cienkie (…)

WIĘCEJ >