Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem
Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem
Przygotowanie
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (al dente), a następnie odcedzamy
- Szpinak dokładnie myjemy, odcinamy twarde łodyżki, a liście drobniej siekamy
- Łososia kroimy na małe kawałki
- Do garnka w którym gotował się makaron wkładamy tłuszcz i podgrzewamy
- Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, wrzucamy do garnka i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy łososia, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy szpinak, mieszamy i podsmażamy przez kilka minut, do momentu, aż zmięknie
- Dodajemy makaron i śmietankę, zagotowujemy i odstawiamy garnek z kuchenki
- Makaron nakładamy na talerze i dekorujemy cząstką cytryny
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.
Autor
Lista składników
- Makaron Tagliatelle (150 g)
- Łosoś wędzony (150 g)
- Śmietanka kremówka 30% (80 ml)
- Szpinak (50 g)
- Masło (30 g)
- Cytryna (20 g)
- Czosnek (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.