fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf750afbb-5a69-4350-9a2f-4b76a2028f33
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (al dente), a następnie odcedzamy
  • Szpinak dokładnie myjemy, odcinamy twarde łodyżki, a liście drobniej siekamy
  • Łososia kroimy na małe kawałki
  • Do garnka w którym gotował się makaron wkładamy tłuszcz i podgrzewamy
  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, wrzucamy do garnka i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy łososia, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy szpinak, mieszamy i podsmażamy przez kilka minut, do momentu, aż zmięknie
  • Dodajemy makaron i śmietankę, zagotowujemy i odstawiamy garnek z kuchenki
  • Makaron nakładamy na talerze i dekorujemy cząstką cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makaron Tagliatelle (150 g)
  • Łosoś wędzony (150 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (80 ml)
  • Szpinak (50 g)
  • Masło (30 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Praska do czosnku, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Uczta z owoców morza z pomidorami

Jeden homar powinien ważyć ok. 500 g W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wkładamy homary głową do dołu i gotujemy tak, aby woda cały czas wrzała (homara rozmrożonego gotujemy przez ok. 3-5 minut, żywego…

WIĘCEJ >

Ryżowy piesek

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Z szynki wycinamy kawałki na kształt uszek i kokardy Sałatę rwiemy na małe kawałki Ogórka kroimy w plastry Oliwki kroimy w paski Z papryki żółtej wycinamy małe kółko Z…

WIĘCEJ >

Wieprzowina ze szpinakiem

Mięso kroimy w paseczki i na patelni podsmażamy masło Na patelnię wrzucamy szpinak i mieszamy do czasu aż się rozmrozi Gdy szpinak jest już rozmrożony dodajemy mięso i dusimy około 20 minut (tak, aby mięso…

WIĘCEJ >

Marynowana ryba z patelni

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy na kawałki Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy cebulę z czosnkiem, chili, oraz zieleninę i dokładnie blendujemy…

WIĘCEJ >