fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd230657-9b74-44ac-a735-5d6151441466-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Przygotowanie

  • Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu.
  • Cebulę i imbir drobno siekamy.
  • Marchewkę myjemy i obieramy.
  • Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz marchewkę i lekko podsmażamy.
  • Dorzucamy przygotowany i odsączony z wody makaron.
  • Gdy danie będzie już podsmażone, zmniejszamy ogień, wbijamy jajka i energicznie mieszamy z całym makaronem.
  • Gdy jajko się delikatnie zetnie zdejmujemy z ognia i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Makaron ryżowy (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Imbir (świeży) (2 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tęczowa sałatka

Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach Papryki kroimy w paseczki, seler w plasterki Białą i czerwoną kapustę drobno szatkujemy Pokrojone warzywa wrzucamy do miski Wyciskamy z cytryny 2 łyżki soku Skrapiamy warzywa i…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz w ziołowym pesto

Filet z dorsza płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym Przyprawiamy solą i sokiem z cytryny Smarujemy wierzch ryby pesto i obkładamy cząstkami pomidorów bez skórki i zdrewniałych części Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do…

WIĘCEJ >

Kaczka z wolnowaru z modrą kapustą

Kaczka: Kaczkę kładziemy w wolnowarze Solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem  Ręką wcieramy przyprawy w mięso Cebulę obieramy, kroimy w plastry Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w plastry Cebulę i gruszkę kładziemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z bekonem, jajami i pomidorem

Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry bekonu i wytapiamy z nich tłuszcz oraz smażymy do momentu, aż staną się chrupiące Do miski przelewamy tłuszcz z bekonu, dolewamy ocet oraz dodajemy przyprawy i mieszamy Pomidora kroimy w ćwiartki…

WIĘCEJ >