fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd230657-9b74-44ac-a735-5d6151441466-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Przygotowanie

  • Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu.
  • Cebulę i imbir drobno siekamy.
  • Marchewkę myjemy i obieramy.
  • Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz marchewkę i lekko podsmażamy.
  • Dorzucamy przygotowany i odsączony z wody makaron.
  • Gdy danie będzie już podsmażone, zmniejszamy ogień, wbijamy jajka i energicznie mieszamy z całym makaronem.
  • Gdy jajko się delikatnie zetnie zdejmujemy z ognia i podajemy.

Rady dietetyka

Uwzględnij każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety.

Uwagi

Zamiast makaronu możemy użyć ugotowanego wcześniej ryżu.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50 g makaronu ryżowego
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 duża marchew (60 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 ząbek czosnku (5 g)
  • 2 cienkie plastry imbiru (ok. 2 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Stek z karkówki, smażony topinambur z marchewką

wstawić garnek z wodą na gaz   topinambur obrać ze skóry, umyć i wyszorować do gotującej wody włożyć czysty topinambur, gotować 20 minut marchewkę obrać i pokroić w paski/talarki/kostkę  cebulę obrać i pokroić w plasterki plaster…

WIĘCEJ >

Melon

Melona myjemy, obieramy i kroimy w kawałki

WIĘCEJ >

Risotto z grzybami

Nerkowce moczymy przez noc (lub przynajmniej 30 minut wcześniej) Grzyby dokładnie myjemy i moczymy przynajmniej 30 minut Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do lekkiego wysuszenia/zarumienienia Dodajemy grzyby, trochę soli, pieprzu i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

Sarnę i indyka mielimy oddzielnie w maszynce na standardowym sitku Każde zmielone mięso wkładamy do osobnej miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy mięso najpierw w jednej, potem w drugiej misce (nie łączymy ich ze sobą)…

WIĘCEJ >