fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd230657-9b74-44ac-a735-5d6151441466-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Przygotowanie

  • Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu.
  • Cebulę i imbir drobno siekamy.
  • Marchewkę myjemy i obieramy.
  • Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz marchewkę i lekko podsmażamy.
  • Dorzucamy przygotowany i odsączony z wody makaron.
  • Gdy danie będzie już podsmażone, zmniejszamy ogień, wbijamy jajka i energicznie mieszamy z całym makaronem.
  • Gdy jajko się delikatnie zetnie zdejmujemy z ognia i podajemy.

Rady dietetyka

Uwzględnij każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety.

Uwagi

Zamiast makaronu możemy użyć ugotowanego wcześniej ryżu.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50 g makaronu ryżowego
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 duża marchew (60 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 ząbek czosnku (5 g)
  • 2 cienkie plastry imbiru (ok. 2 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Leczo na ostro

W garnku rozgrzewamy odrobine masła. Cebulę i imbir drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Chwilę podsmażamy. Cukinię i paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka. Chwilę wszystko obsmażamy. Po chwili dodajemy kurkumę, paprykę…

WIĘCEJ >

Morele

Morele umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Makaron w sosie słonecznikowym

Makaron płuczemy pod strumieniem ciepłej wody na sitku W międzyczasie blendujemy ziarna słonecznika na masło Rozgrzewamy na patelni masło. Po chwili dodajemy masło z ziaren słonecznika i curry Gdy masła połączą się z przyprawami, wrzucamy…

WIĘCEJ >

Jabłkowe szczęki

Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków. Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce. Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

WIĘCEJ >