Makaron z pomidorami i anchois
Makaron z pomidorami i anchois
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Anchois drobno siekamy
- Pomidorki kroimy na pół
- Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy czosnek oraz anchois i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
- Dodajemy pomidory i smażymy przez ok. 5 minut
- Następnie ściągamy patelnię z kuchenki, dodajemy oliwki oraz bazylię i całość dokładnie mieszamy
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy z powrotem do garnka
- Dodajemy sos oraz połowę sera i całość dokładnie mieszamy
- Danie nakładamy na talerze i posypujemy drugą połową sera oraz orzeszkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.
Autor
Lista składników
- Makaron Spaghetti (400 g)
- Pomidor koktajlowy (300 g)
- Oliwki czarne (100 g)
- Ser Parmezan (50 g)
- Orzechy piniowe (50 g)
- Bazylia (świeża) (24 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (10 g)
- Anchois (sardela) (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.