fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z pomidorami i anchois

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-312
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron z pomidorami i anchois

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Anchois drobno siekamy
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek oraz anchois i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy pomidory i smażymy przez ok. 5 minut
  • Następnie ściągamy patelnię z kuchenki, dodajemy oliwki oraz bazylię i całość dokładnie mieszamy
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy z powrotem do garnka
  • Dodajemy sos oraz połowę sera i całość dokładnie mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy drugą połową sera oraz orzeszkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Makaron Spaghetti (400 g)
  • Pomidor koktajlowy (300 g)
  • Oliwki czarne (100 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Orzechy piniowe (50 g)
  • Bazylia (świeża) (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Anchois (sardela) (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ziemniaczany żółw

Ziemniaki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Z parówki odcinamy końcówki, przekrawamy je wzdłuż na pół i każdą…

WIĘCEJ >

Wywar rumiany

Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min Po tym czasie przekładamy wszystko do garnka Zalewamy zimną wodą Dodajemy liście i ziele Lekko…

WIĘCEJ >

Zielony kremowy kurczak

Piersi kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym z cebulą pokrojoną w piórka. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Dodajemy pozostałe składniki i dusimy 15 minut.

WIĘCEJ >

Pieczona łopatka z pak choi

Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy na nim pokrojone w kostkę mięso i kapustę przez około 2 minuty. Dodajemy kolendrę i szczyptę soli. Ustawiamy piekarnik na 180 st. C. Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego…

WIĘCEJ >