Makaron z krewetkami
Makaron z krewetkami
Przygotowanie
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
- Zieleninę drobno siekamy
- Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy)
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy skórkę oraz sok z cytryny, mieszamy i dusimy przez ok. 30 sek.
- Dodajemy zieleninę oraz krewetki, mieszamy i smażymy przez ok. 10 minut, cały czas mieszając (na średnim ogniu)
- Dodajemy przyprawy (pieprz czarny) i mieszamy
- Makaron odcedzamy, wrzucamy na patelnię, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia krewetek.
Autor
Lista składników
- Krewetka black tiger (świeża) (450 g)
- Makaron Tagliatelle (375 g)
- Masło (50 g)
- Sok z cytryny (bio) (50 ml)
- Czosnek (10 g)
- Cytryna – skórka (6 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.