fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z wiosennymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-278
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron z wiosennymi warzywami

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Pomidory kroimy na pół, usuwamy z nich pestki, a miąższ kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Ze szparagów odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy przez ok. 8-10 minut (do miękkości)
  • Dodajemy groszek i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Cukinię kroimy w cienkie plastry, dodajemy do garnka ze szparagami i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Następnie warzywa odcedzamy
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory i dusimy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy pozostałe warzywa i mieszamy
  • Makaron odcedzamy, dodajemy na patelnię i dokładnie mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną oraz serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (510 g)
  • Szparag (300 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Makaron Spaghetti (300 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy gęś Wstawiamy na „low” na 8 godz. Makarony: Kalarepę obieramy Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat…

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczakiem, awokado i pomidorkami

Mięso oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (łój) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w paski Mięso przenosimy…

WIĘCEJ >

Twarogowa myszka na ziemniakach z warzywami

Ziemniaka obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kukurydzę kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry Kukurydzę z marchwią gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15…

WIĘCEJ >

Orzechanka z mlekiem kokosowym i miodem

Do blendera wsypujemy orzechy oraz pestki i całość blendujemy do momentu uzyskania „proszku” Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy orzechy z pestkami, dodajemy sól i całość gotujemy przez ok. 15 minut Następnie dodajemy miód, mieszamy do…

WIĘCEJ >