fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makrela wędzona z sałatką warzywną

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-208
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makrela wędzona z sałatką warzywną

Przygotowanie

  • Rybę i warzywa kroimy w kostkę
  • Wszystkie składniki (poza chlebem) wrzucamy do miski i mieszamy
  • Obok sałatki kładziemy kromki chleba

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z makrelą.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makrela wędzona (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Rukola (20 g)
  • Sok z cytryny (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić w kostkę 1,5 cm Marchew, pietruszkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1 cm Cebulę,…

WIĘCEJ >

Pikantne chili z fasolką

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i chili i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Kurczak z ryżem po hiszpańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz przyprawy (liście laurowe) i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy ryż oraz przyprawy (paprykę i…

WIĘCEJ >

Pieczony udziec jagnięcy z miętową salsą

Mięso dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę do mięsa. W moździerzu rozcieramy drobno posiekane dwa ząbki czosnku, posiekane igły z jednej gałązki rozmarynu i sól. W przypadku braku moździerza, można w zwykłej misce…

WIĘCEJ >