fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta z wędzonego pstrąga

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc35103b5-6bd5-4d16-abbe-410bc458ec0e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta z wędzonego pstrąga

Przygotowanie

  • Z ryby ściągamy skórę, odcinamy głowę z ogonem i wyrzucamy, a następnie usuwamy z ryby ości, a mięso rozdrabniamy
  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do robota kuchennego wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy
  • Pastę przenosimy do miski i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pstrąg potokowy wędzony (500 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Nóż, Robot kuchenny, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Żurawina

Żurawinę wkładamy do suchego garnka Nastawiamy na bardzo mały ogień Dodajemy miód Gotujemy 30 min  Jeśli jest za rzadkie, gotujemy jeszcze kilka minut (taki dżem ma wyjść)

WIĘCEJ >

Kurczak z orzechami nerkowca

Mięso kroimy w plastry i przenosimy do miski Dolewamy sos hoisin i wino, dokładnie mieszamy i przykrywamy miskę folią, a następnie wkładamy do lodówki na ok. 1 godz. (co ok. 15 minut obracamy mięso na…

WIĘCEJ >

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…

WIĘCEJ >

Jogurt z owocami

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki Do miski wlewamy jogurt i posypujemy owocami

WIĘCEJ >