fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z wędzonego pstrąga

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc35103b5-6bd5-4d16-abbe-410bc458ec0e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasta z wędzonego pstrąga

Przygotowanie

  • Z ryby ściągamy skórę, odcinamy głowę z ogonem i wyrzucamy, a następnie usuwamy z ryby ości, a mięso rozdrabniamy
  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do robota kuchennego wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy
  • Pastę przenosimy do miski i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pstrąg potokowy wędzony (500 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Nóż, Robot kuchenny, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ogórkowe serduszka

Z ogórka wycinamy serduszka i kawałki przypominające półkola (tak jak na załączonym obrazku) Z pomidora wycinamy serduszka Szczypiorek kroimy na kawałki o długości ok. 5 cm Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak jak na załączonym…

WIĘCEJ >

Koktajl jabłkowo-imbirowy z wodą kokosową

Jabłko oraz imbir obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera Dolewamy wodę kokosową i całość dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >

Buraki w balsamicznym sosie

Buraki obieramy, kroimy na pół lub na ćwiartki i układamy w naczyniu żaroodpornym Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy sok, ocet i tłuszcz, dodajemy zieleninę oraz cukier i całość dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Dip z kalafiora i czosnku

Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do mięs.

WIĘCEJ >