fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Turecka pasta dyniowa

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-123
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Turecka pasta dyniowa

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Oliwki drobno siekamy
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Wszystkie składniki (poza tłuszczem) umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Cały czas mieszając dolewamy tłuszcz
  • Gotową pastę możemy przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do 2 tyg.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia past, które mogą posłużyć jako dodatek do chleba.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pestki dyni obrane (150 g)
  • Olej z pestek dyni ekologiczny (65 ml)
  • Cebula (30 g)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Oliwki zielone (6 g)
  • Trybula (świeża) (6 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Czosnek (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasteczka bakaliowe

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C (z funkcją termoobiegu) Wszystkie orzechy oraz suszone owoce siekamy na kawałki Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy, przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na ok. 1 godz. Blachę wykładamy papierem…

WIĘCEJ >

Owsianka – pingwin z borówkami

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Brzoskwinia

Brzoskwinię umyć Przekroić na pół i wyjąć pestkę

WIĘCEJ >

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka kawałków Dodać liść laurowy i zioło angielskie Wsypać czubatą łyżkę soli…

WIĘCEJ >