fbpx
logo
Szukaj
open close

Turecka pasta dyniowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c22c0f8c8-53fe-4bfd-82e7-c938e2b88bbb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Turecka pasta dyniowa

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Oliwki drobno siekamy
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Wszystkie składniki (poza tłuszczem) umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Cały czas mieszając dolewamy tłuszcz
  • Gotową pastę możemy przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do 2 tyg.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia past, które mogą posłużyć jako dodatek do chleba.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pestki dyni obrane (150 g)
  • Olej z pestek dyni ekologiczny (65 ml)
  • Cebula (30 g)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Oliwki zielone (6 g)
  • Trybula (świeża) (6 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Czosnek (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciasto bananowo – gruszkowe z lukrem kokosowym, babka

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera dodajemy miód, sodę i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Frytki z batatów z przyprawami

Bataty obieramy, myjemy i kroimy na frytki o grubości 1-2 cm Umieszczamy w naczyniu i dodajemy oliwę z przyprawami Wszystko dokładnie mieszamy Frytki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia Pieczemy około 30-40 minut w piekarniku…

WIĘCEJ >

Śmietana z ananasem

Do miski nakładamy śmietanę Ananasa obieramy, kroimy w kostkę i kładziemy na wierzch śmietany

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – piesek

Z chleba wycinamy kawałki na kształt pieska Z pomidora odkrawamy mały plaster Z rzodkiewki odkrawamy plaster Oliwkę zieloną kroimy w plastry i pół plastry Z oliwki czarnej odkrawamy plaster na kształt nosa i małe kółka…

WIĘCEJ >