fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z zielonego groszku i pesto

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c36c8be8e-dfe4-4e49-947f-deb8ffb8604b-1

Pasta z zielonego groszku i pesto

Przygotowanie

  • Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy.
  • Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

Rady dietetyka

W wersji wegańskiej pesto powinno być przygotowane samodzielnie, ponieważ gotowe może zawierać dodatek jajek i mleka.

Uwagi

Pesto możemy przygotować w domu samodzielnie z bazylii lub natki pietruszki dodając dowolne orzechy/nasiona, wybrany olej i doprawiając sokiem z cytryny i przyprawami.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne, ciekawe propozycje warzywnych past.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g groszku np. mrożonego
  • 2 łyżki zielonego pesto (30 g)
  • sok z ½ cytryny (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem buraczany z mleczkiem kokosowym

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st C Buraki szorujemy, nie obieramy, wkładamy do rękawa i pieczemy przez 45 – 50 minut Upieczone buraki należy chwilę przestudzić Odcinamy im korzonki, kroimy na pół i kroimy na…

WIĘCEJ >

Chrupiący omlet

Jajka roztrzepujemy z wiórkami kokosowymi Odstawiamy masę na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Po chwili wlewamy masę na patelnię i smażymy z dwóch stron Omleta podajemy samego lub z ulubionymi dodatkami

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango i żółtek

Mango obieramy ze skóry, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosowa Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >