logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z zielonego groszku i pesto

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c36c8be8e-dfe4-4e49-947f-deb8ffb8604b

Pasta z zielonego groszku i pesto

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c36c8be8e-dfe4-4e49-947f-deb8ffb8604b

Przygotowanie

  • Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy.
  • Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

Uwagi

Pesto możesz przygotować w domu samodzielnie z bazylii lub natki pietruszki dodając dowolne orzechy/nasiona, wybrany olej i doprawiając sokiem z cytryny i przyprawami. W wersji wegańskiej pesto powinno być przygotowane samodzielnie, gotowe może zawierać dodatek jajek i mleka

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g groszku np. mrożonego
  • 2 łyżki zielonego pesto
  • sok z ½ cytryny
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Placki z batatów z sałatką (wegetariańskie)

Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą (…)

WIĘCEJ >

Frittata warzywna

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Kalafior i brokuł podzielić na różyczki Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym

Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po (…)

WIĘCEJ >

Zimne nóżki paleo

Nogi i golonkę myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Namaczamy w zimnej wodzie przez około 15 minut. Wymieniamy wodę na czystą. (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl