fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z zielonego groszku i pesto

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c36c8be8e-dfe4-4e49-947f-deb8ffb8604b-1

Pasta z zielonego groszku i pesto

Przygotowanie

  • Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy.
  • Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

Uwagi

Pesto możesz przygotować w domu samodzielnie z bazylii lub natki pietruszki dodając dowolne orzechy/nasiona, wybrany olej i doprawiając sokiem z cytryny i przyprawami. W wersji wegańskiej pesto powinno być przygotowane samodzielnie, gotowe może zawierać dodatek jajek i mleka

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g groszku np. mrożonego
  • 2 łyżki zielonego pesto
  • sok z ½ cytryny
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl ze szpinakiem

Szpinak i banana dokładnie myjemy. Banana obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Ze szpinaku odcinamy korzeń i łodygi. Wszystkie (…)

WIĘCEJ >

Sałata z owocami morza

Ugotowaną ośmiornicę pokroić w plastry Krewetki włożyć do miski z ciepłą wodą, gdy lekko odtają, nożem naciąć im grzbiet i (…)

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając Wiórki odstawiamy do wystudzenia Do garnka (…)

WIĘCEJ >

Szparagi smażone na boczku

Boczek pokroić w centymetrowe słupki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz. Szparagi opłukać (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl