fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z zielonego groszku i pesto

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c36c8be8e-dfe4-4e49-947f-deb8ffb8604b-1

Pasta z zielonego groszku i pesto

Przygotowanie

  • Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy.
  • Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

Rady dietetyka

W wersji wegańskiej pesto powinno być przygotowane samodzielnie, ponieważ gotowe może zawierać dodatek jajek i mleka.

Uwagi

Pesto możemy przygotować w domu samodzielnie z bazylii lub natki pietruszki dodając dowolne orzechy/nasiona, wybrany olej i doprawiając sokiem z cytryny i przyprawami.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne, ciekawe propozycje warzywnych past.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g groszku np. mrożonego
  • 2 łyżki zielonego pesto (30 g)
  • sok z ½ cytryny (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z jarmużem

Naleśniki Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Łosoś z warzywami

Cukinię i marchewkę kroimy w plasterki Układamy je na rozgrzanej patelni, a na wierzchu układamy łososia. Całość dusimy 15 minut na małym ogniu.

WIĘCEJ >

Paluchy kokosowe

Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy na kilka minut Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Formujemy podłużne „bułki” lub „paluchy”, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut lub…

WIĘCEJ >

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…

WIĘCEJ >