fbpx
logo
Szukaj
open close

Marchewka z miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdfc29620-b81f-47af-aec4-6ddfc8040a37
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Marchewka z miodem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia
  • Marchewki oskrobujemy pozostawiając część skórki, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Chili drobno siekamy
  • Do garnka wlewamy miód i ocet, dodajemy chili wraz z przyprawami i gotujemy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając (gotujemy do momentu, aż miód stanie się płynny)
  • Zawartość garnka przelewamy do naczynia żaroodpornego i mieszamy, tak aby każda marchew była dokładnie obtoczona
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut (pieczemy do momentu, aż marchewki się przyrumienią)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem marchewki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Marchew (300 g)
  • Miód lipowy (50 g)
  • Chili (5 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Kmin rzymski (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Marchewkowa zupa krem

Marchewkę, pietruszkę i batata obieramy, kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do garnka z rozpuszczonym tłuszczem Dusimy przez kilka minut (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka marchewkowa

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Marchewkę ścieramy na tarce lub przy użyciu maszynki. Startą marchewkę układamy w misce wraz z (…)

WIĘCEJ >

Ciasto bez jaj (marchewkowe)

Zalewamy suszone daktyle gorącą wodą na kilka minut, aby zmiękły Daktyle miksujemy w blenderze kielichowym przez około 10 sekund (jeżeli (…)

WIĘCEJ >

Purée z marchewki

Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie. Następnie odkrywamy i gotujemy (…)

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy (…)

WIĘCEJ >