fbpx
logo
Szukaj
open close

Marchewka z miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdfc29620-b81f-47af-aec4-6ddfc8040a37
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Marchewka z miodem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia
  • Marchewki oskrobujemy pozostawiając część skórki, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Chili drobno siekamy
  • Do garnka wlewamy miód i ocet, dodajemy chili wraz z przyprawami i gotujemy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając (gotujemy do momentu, aż miód stanie się płynny)
  • Zawartość garnka przelewamy do naczynia żaroodpornego i mieszamy, tak aby każda marchew była dokładnie obtoczona
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut (pieczemy do momentu, aż marchewki się przyrumienią)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem marchewki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Marchew (300 g)
  • Miód lipowy (50 g)
  • Chili (5 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Kmin rzymski (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczarkowy burger

Z pieczarek usuwamy ogonki, a następnie drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy mięso oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy burgera Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy burgera oraz kapelusze pieczarek i…

WIĘCEJ >

Krem brokułowy z boczkiem

Warzywa (poza brokułami) obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa (poza brokułami) oraz boczek i smażymy przez ok. 4-5 minut Wlewamy bulion i gotujemy przez ok. 10…

WIĘCEJ >

Omlet z sałatką pomidorową

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Paprykę i cukinię kroimy w kostkę Pomidorki kroimy w ćwiartki i przenosimy do miski Zieleninę siekamy i przenosimy do miski z pomidorkami Na patelni…

WIĘCEJ >

Zupa z owocami morza

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Seler kroimy na kawałki Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >