fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto bez jaj (marchewkowe)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd7db891e-42c9-4744-b876-6308f21ee2da
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ciasto bez jaj (marchewkowe)

Przygotowanie

  • Zalewamy suszone daktyle gorącą wodą na kilka minut, aby zmiękły
  • Daktyle miksujemy w blenderze kielichowym przez około 10 sekund (jeżeli zawierają pestki, należy je najpierw usunąć)
  • Dokładamy do blendera startą marchew, banany oraz mąkę kokosową
  • Wszystko miksujemy
  • Przekładamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, masa powinna być plastyczna i zbita
  • Pieczemy w temp. 175 st. C przez 45-50 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 mocno dojrzałe banany (240 g)
  • 14-16 suszonych daktyli (80 g)
  • 3 średnie marchewki starte na tarce (180 g)
  • 2 szklanki mąki kokosowej (260 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Papier do pieczenia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pomidorowy ryż gotowany

Ryż gotujemy w garnku z wodą, solą i mlekiem kokosowym. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do garnka (gdy ryż jest jeszcze twardy). Wszystko gotujemy razem do miękkości ryżu. Co jakiś czas mieszamy i dolewamy…

WIĘCEJ >

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Imbir drobno siekamy Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir Formujemy kształt liścia Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Smażymy…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa z pieczonym selerem

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Następnego dnia podpiekamy cebule Warzywa obieramy i kroimy Do garnka wrzucamy cebule, seler ( oprócz jednego mniejszego), suszone grzyby (wraz z wodą ,w której się moczyły), lubczyk…

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >