fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto bez jaj (marchewkowe)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd7db891e-42c9-4744-b876-6308f21ee2da

Ciasto bez jaj (marchewkowe)

Przygotowanie

  • Zalewamy suszone daktyle gorącą wodą na kilka minut, aby zmiękły
  • Daktyle miksujemy w blenderze kielichowym przez około 10 sekund (jeżeli zawierają pestki, należy je najpierw usunąć)
  • Dokładamy do blendera startą marchew, banany oraz mąkę kokosową
  • Wszystko miksujemy
  • Przekładamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, masa powinna być plastyczna i zbita
  • Pieczemy w temp. 175 st. C przez 45-50 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 mocno dojrzałe banany (240 g)
  • 14-16 suszonych daktyli (80 g)
  • 3 średnie marchewki starte na tarce (180 g)
  • 2 szklanki mąki kokosowej (260 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Papier do pieczenia, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet zakochanych

Banany obrać, pokroić w plasterki Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem Owoce włożyć do zamrażarki…

WIĘCEJ >

Barszcz rosyjski

Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje…

WIĘCEJ >

Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem

Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne paski, dodajemy do zupy Dodajemy koperek, mieszamy Doprawiamy solą i pieprzem

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Kalarepę obieramy ze skóry Cukinię i rzodkiew myjemy i odcinamy końcówki Pomidorki kroimy na połówki Kalarepę, cukinię i rzodkiew przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron spaghetti W garnku…

WIĘCEJ >