Ciasto bez jaj (marchewkowe)
Ciasto bez jaj (marchewkowe)
Przygotowanie
- Zalewamy suszone daktyle gorącą wodą na kilka minut, aby zmiękły
- Daktyle miksujemy w blenderze kielichowym przez około 10 sekund (jeżeli zawierają pestki, należy je najpierw usunąć)
- Dokładamy do blendera startą marchew, banany oraz mąkę kokosową
- Wszystko miksujemy
- Przekładamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, masa powinna być plastyczna i zbita
- Pieczemy w temp. 175 st. C przez 45-50 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mąka kokosowa (260 g)
- Banan (240 g)
- Marchew (180 g)
- Daktyl (80 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.