fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto bez jaj (marchewkowe)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd7db891e-42c9-4744-b876-6308f21ee2da
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ciasto bez jaj (marchewkowe)

Przygotowanie

  • Zalewamy suszone daktyle gorącą wodą na kilka minut, aby zmiękły
  • Daktyle miksujemy w blenderze kielichowym przez około 10 sekund (jeżeli zawierają pestki, należy je najpierw usunąć)
  • Dokładamy do blendera startą marchew, banany oraz mąkę kokosową
  • Wszystko miksujemy
  • Przekładamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, masa powinna być plastyczna i zbita
  • Pieczemy w temp. 175 st. C przez 45-50 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 mocno dojrzałe banany (240 g)
  • 14-16 suszonych daktyli (80 g)
  • 3 średnie marchewki starte na tarce (180 g)
  • 2 szklanki mąki kokosowej (260 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Papier do pieczenia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Gotujemy komosę ryżową Myjemy paprykę i cukinię Rozgrzewamy masło ghee na patelni Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem Odcinamy górną…

WIĘCEJ >

Pieczona włoszczyzna

Warzywa obrać i pokroić na kawałki (ważne, aby kawałki były mniej więcej tej samej wielkości/grubości – wtedy upieką się równomiernie.) Warzywa włożyć do dużego, płaskiego naczynia do zapiekania. Dodać przekrojone na pół ząbki czosnku oraz…

WIĘCEJ >

Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu

Puree z kalafiora:  Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.  Dokładnie odsączamy z wody. To bardzo ważna czynność, która zapewni odpowiednią gęstość puree.  W garnku lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pieczarkami

Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito Pieczarki pokroić w cząstki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić cebulę…

WIĘCEJ >