fbpx
logo
Szukaj
open close

Marynowane pieczarki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c545233a1-d14a-42b5-894f-4e0aeef2899b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Marynowane pieczarki

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i rozgniatamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy i wrzucamy do miski
  • Dodajemy wszystkie składniki (poza solą i pieprzem) i wstrząsamy tak, aby wszystko się ze sobą dokładnie połączyło
  • Miskę z pieczarkami odstawiamy na ok. 20 minut do zamarynowania
  • Następnie smażymy pieczarki na teflonowej patelni (bez tłuszczu) na dużym ogniu przez ok. 3-5 minut, często mieszając
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z pieczarkami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (500 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (48 ml)
  • Wino białe półsłodkie (20 ml)
  • Czosnek (15 g)
  • Musztarda (10 g)
  • Oregano (świeże) (3 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Pieprz czerwony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Faszerowane pieczarki

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Pieczarki dokładnie oczyszczamy (ale nie obieramy) i odkrawamy nóżki Delikatnie smarujemy tłuszczem kapelusz (…)

WIĘCEJ >

Krokiety pieczarkowo-ziołowe

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pieczarki oczyszczamy, wrzucamy do blendera i drobno blendujemy Zieleninę drobno siekamy Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Sałatka ze szparagami i pieczarkami

Pieczarki oczyszczamy i przenosimy do miski Dodajemy połowę tłuszczu, ocet oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy, a następnie (…)

WIĘCEJ >

Pieczarki z czosnkiem i ziołami

Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę (natkę) siekamy Pieczarki dokładnie oczyszczamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C (…)

WIĘCEJ >

Zupa pieczarkowa z estragonem

W garnku zagotowujemy bulion Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w słupki Do wrzącego bulionu dodajemy (…)

WIĘCEJ >