fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa pieczarkowa z estragonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbab1f4ca-20c1-446d-a284-3cdf4b0c9c1d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa pieczarkowa z estragonem

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy bulion
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchew obieramy i kroimy w słupki
  • Do wrzącego bulionu dodajemy ziemniaki, marchew oraz estragon i gotujemy przez ok. 10 minut
  • W tym czasie grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy grzyby i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Następnie podsmażone grzyby przenosimy do garnka i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Do szklanki przelewamy śmietankę, dodajemy sól oraz mąkę i dokładnie mieszamy, tak aby nie było grudek
  • Do śmietanki dolewamy odrobinę bulionu i ponownie dokładnie mieszamy, a następnie przelewamy śmietankę do zupy
  • Zupę doprawiamy pieprzem i podajemy ze świeżym estragonem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Pieczarka (świeża) (500 g)
  • Ziemniak (225 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (120 ml)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Mąka pszenna (12 g)
  • Estragon (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >

Kefir jogurtowy

Mleko wlewamy do garnuszka Mleko podgrzać żeby miało temp. około 40 stopni, czyli delikatnie cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód i dokładnie mieszamy Dodajemy kryształki kefiru Przykrywamy garnek pokrywką i odkładamy gdzieś w kuchni żeby…

WIĘCEJ >

Morele

Morele umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Chili con carne z jelenia

Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynka do mięsa miała łatwiej Mielimy mięso na standardowym sitku Paprykę kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Cukinię…

WIĘCEJ >