fbpx
logo
Szukaj
open close

Faszerowane pieczarki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a466a29-1c60-49f6-a662-eb0d2eb9a6d3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Faszerowane pieczarki

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy (ale nie obieramy) i odkrawamy nóżki
  • Delikatnie smarujemy tłuszczem kapelusz każdej pieczarki od wewnątrz i zewnątrz
  • Nóżki pieczarek i cebulkę drobno siekamy
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy nóżki pieczarek, cebulkę oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając
  • Zawartość patelni przenosimy do miski
  • Szynkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy, a następnie dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy bułkę tartą i całość dokładnie mieszamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do osobnej miski
  • Farsz nakładamy do pieczarek, mocno ugniatając i posypujemy wierzch serem
  • Formę smarujemy tłuszczem i układamy na niej pieczarki, a następnie wkładamy formę do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pieczarek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (240 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (75 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Bułka tarta (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryż z pomidorami i kolendrą

Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pomidory i całość dokładnie blendujemy Do miski wsypujemy ryż, zalewamy wrzątkiem (tak aby woda go zakryła) i odstawiamy…

WIĘCEJ >

Wieprzowina słodko-kwaśna na ryżu

Mięso oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki Następnie każdy kawałek mięsa przyprawiamy z każdej strony Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w większą kostkę Cebulę obieramy i kroimy w większą…

WIĘCEJ >

Smażone szparagi z orzechami włoskimi

Szparagi oczyszczamy i odcinamy zdrewniałe końcówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy szparagi i podsmażamy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż będą lekko zarumienione) Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Orzechy drobno siekamy Szparagi…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z sałatką

Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min. 12 godz. do lodówki Wyjmujemy…

WIĘCEJ >