fbpx
logo
Szukaj
open close

Masło klarowane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c86a84ea5-a076-4732-901c-8bf4e20718a8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Masło klarowane

Przygotowanie

  • Masło wkładamy do rondla o grubym dnie i podgrzewamy na małym ogniu
  • Gdy masło się stopi, a na wierzchu pojawi się piana – zbieramy ją łyżką cedzakową
  • Sklarowane masło przelewamy do pojemnika i po schłodzeniu przechowujemy w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję masła przypada 1 łyżka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia maseł.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 24
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Masło (360 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Łyżka cedzakowa, Pojemnik z pokrywką, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Cytrynowy dżem z cukinii

Cukinię obieramy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Następnie cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do garnka Do garnka dolewamy wodę i zagotowujemy, a następnie dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut (do miękkości) Dodajemy…

WIĘCEJ >

Krem orzechowo-czekoladowy

Orzechy prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliły Następnie wysypujemy orzechy na ręcznik papierowy i pocieramy, aż odpadnie z nich skórka (część skórki może się nie…

WIĘCEJ >

Pasta z wędzonego pstrąga

Z ryby ściągamy skórę, odcinamy głowę z ogonem i wyrzucamy, a następnie usuwamy z ryby ości, a mięso rozdrabniamy Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się Zieleninę drobno siekamy Do robota kuchennego…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >