fbpx
logo
Szukaj
open close

Masło klarowane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c86a84ea5-a076-4732-901c-8bf4e20718a8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Masło klarowane

Przygotowanie

  • Masło wkładamy do rondla o grubym dnie i podgrzewamy na małym ogniu
  • Gdy masło się stopi, a na wierzchu pojawi się piana – zbieramy ją łyżką cedzakową
  • Sklarowane masło przelewamy do pojemnika i po schłodzeniu przechowujemy w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję masła przypada 1 łyżka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia maseł.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 24
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Masło (360 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Łyżka cedzakowa, Pojemnik z pokrywką, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Domowe masło migdałowe

Wszystkie składniki wrzucamy do robota kuchennego i miksujemy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż uzyskamy konsystencję przypominającą masło)

WIĘCEJ >

Ostre masło

Czosnek obieramy i drobno siekamy Chili i zieleninę drobno siekamy (z chili usuwamy pestki) Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Masło orzechowe

Orzechy wsypujemy do młynka do mielenia kawy i drobno mielimy Następnie przenosimy orzechy do blendera i stopniowo wlewając tłuszcz – (…)

WIĘCEJ >

Masło ziołowe z awokado

Tłuszcz powinien być w temp. pokojowej Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w ćwiartki Zieleninę drobno siekamy Wszystkie składniki (poza (…)

WIĘCEJ >

Masło truskawkowe

Wiórki wsypujemy do robota kuchennego i ucieramy przez ok. 15 minut (do momentu, aż będą miały gładką, maślaną konsystencję) Dodajemy (…)

WIĘCEJ >