Masło klarowane
Masło klarowane
Przygotowanie
- Masło wkładamy do rondla o grubym dnie i podgrzewamy na małym ogniu
- Gdy masło się stopi, a na wierzchu pojawi się piana – zbieramy ją łyżką cedzakową
- Sklarowane masło przelewamy do pojemnika i po schłodzeniu przechowujemy w lodówce
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję masła przypada 1 łyżka.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia maseł.
Autor
Lista składników
- Masło (360 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Cytrynowy dżem z cukinii
Cukinię obieramy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Następnie cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do garnka Do garnka dolewamy wodę i zagotowujemy, a następnie dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut (do miękkości) Dodajemy…
WIĘCEJ >Krem orzechowo-czekoladowy
Orzechy prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliły Następnie wysypujemy orzechy na ręcznik papierowy i pocieramy, aż odpadnie z nich skórka (część skórki może się nie…
WIĘCEJ >Pasta z wędzonego pstrąga
Z ryby ściągamy skórę, odcinamy głowę z ogonem i wyrzucamy, a następnie usuwamy z ryby ości, a mięso rozdrabniamy Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się Zieleninę drobno siekamy Do robota kuchennego…
WIĘCEJ >Pasztet wieprzowy z grzybami
Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…
WIĘCEJ >