fbpx
logo
Szukaj
open close

Meatloaf

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c792d6a8b-9a65-4631-8e24-696693486f6a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Meatloaf

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Mięso mielone przenosimy do miski
  • Czosnek obieramy i wkładamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) i przenosimy do blendera
  • Pierś kroimy w kostkę, dodajemy do blendera i całość dokładnie blendujemy
  • Zawartość blendera przenosimy do miski z mięsem mielonym, dodajemy posiekaną zieleninę oraz przyprawy, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Gotową masę przenosimy do keksówki i równomiernie rozkładamy
  • Keksówkę wkładamy do piekarnika na ok. 50-60 minut
  • Po tym czasie wyciągamy keksówkę z piekarnika i czekamy do ostygnięcia, a następnie kroimy meatloaf w plastry

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Wieprzowina mięso mielone (250 g)
  • Wołowina mięso mielone (250 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka - keksówka, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z gruszką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli Zasmażamy…

WIĘCEJ >