fbpx
logo
Szukaj
open close

Meatloaf

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c792d6a8b-9a65-4631-8e24-696693486f6a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Meatloaf

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Mięso mielone przenosimy do miski
  • Czosnek obieramy i wkładamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) i przenosimy do blendera
  • Pierś kroimy w kostkę, dodajemy do blendera i całość dokładnie blendujemy
  • Zawartość blendera przenosimy do miski z mięsem mielonym, dodajemy posiekaną zieleninę oraz przyprawy, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Gotową masę przenosimy do keksówki i równomiernie rozkładamy
  • Keksówkę wkładamy do piekarnika na ok. 50-60 minut
  • Po tym czasie wyciągamy keksówkę z piekarnika i czekamy do ostygnięcia, a następnie kroimy meatloaf w plastry

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Wieprzowina mięso mielone (250 g)
  • Wołowina mięso mielone (250 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka - keksówka, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez (…)

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce (…)

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy, z grzybami, warzywami i z dodatkiem marmolady z czerwonej cebuli słodzonej gruszką

Pasztet: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy (…)

WIĘCEJ >