fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Meatloaf

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c792d6a8b-9a65-4631-8e24-696693486f6a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Meatloaf

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Mięso mielone przenosimy do miski
  • Czosnek obieramy i wkładamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) i przenosimy do blendera
  • Pierś kroimy w kostkę, dodajemy do blendera i całość dokładnie blendujemy
  • Zawartość blendera przenosimy do miski z mięsem mielonym, dodajemy posiekaną zieleninę oraz przyprawy, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Gotową masę przenosimy do keksówki i równomiernie rozkładamy
  • Keksówkę wkładamy do piekarnika na ok. 50-60 minut
  • Po tym czasie wyciągamy keksówkę z piekarnika i czekamy do ostygnięcia, a następnie kroimy meatloaf w plastry

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Wieprzowina mięso mielone (250 g)
  • Wołowina mięso mielone (250 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka - keksówka, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód Dodajemy bakterie jogurtowe Mieszamy Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą Wkładamy…

WIĘCEJ >

Kiełbaski, jaja i chleb

Kiełbasę nacinamy z każdej strony na skos w 4-5 miejscach Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kiełbasę i smażymy z każdej strony przez ok. 5-8 minut Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >

Kulki tłuszczowe z wędzonym łososiem

Blachę wykładamy papierem do pieczenia Łososia oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz, sok z cytryny oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze…

WIĘCEJ >

Kotleciki z kuskusu i tuńczyka

Tuńczyka odsączamy z zalewy Oliwki i zieleninę drobno siekamy Jaja wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy W rondlu zagotowujemy bulion, a następnie przelewamy go do naczynia żaroodpornego Dodajemy kuskus i energicznie mieszamy, po czym przykrywamy…

WIĘCEJ >