Meatloaf
Meatloaf
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Mięso mielone przenosimy do miski
- Czosnek obieramy i wkładamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
- Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) i przenosimy do blendera
- Pierś kroimy w kostkę, dodajemy do blendera i całość dokładnie blendujemy
- Zawartość blendera przenosimy do miski z mięsem mielonym, dodajemy posiekaną zieleninę oraz przyprawy, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
- Gotową masę przenosimy do keksówki i równomiernie rozkładamy
- Keksówkę wkładamy do piekarnika na ok. 50-60 minut
- Po tym czasie wyciągamy keksówkę z piekarnika i czekamy do ostygnięcia, a następnie kroimy meatloaf w plastry
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (300 g)
- Wieprzowina mięso mielone (250 g)
- Wołowina mięso mielone (250 g)
- Papryka zielona (140 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Czosnek (10 g)
- Tymianek suszony (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła
Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….
WIĘCEJ >Pasztet wieprzowy z grzybami
Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…
WIĘCEJ >Pasztet z dzika z grzybami
Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…
WIĘCEJ >Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów
Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…
WIĘCEJ >