fbpx
logo
Szukaj
open close

Meksykańska zupa fasolowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd712b9c6-d33b-4ac0-8119-70b7889c4f05
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Meksykańska zupa fasolowa

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę (pestki usuwamy)
  • Fasolę z kukurydzą przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy paprykę i wszystkie przyprawy (poza solą i majerankiem), mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż papryka będzie miękka)
  • Dolewamy bulion, mieszamy i zagotowujemy
  • Dodajemy fasolę, kukurydzę i przecier, mieszamy i ponownie zagotowujemy
  • Dodajemy pozostałe przyprawy i mieszamy
  • Jeśli zupa jest zbyt kwaśna – dodajemy syrop klonowy
  • Zupę nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną (kolendrą)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 18
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Fasola czerwona z puszki (250 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Przecier pomidorowy (200 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (170 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Syrop klonowy (5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (0.5 g)
  • Kmin rzymski (0.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa z warzywami na bulionie jarskim

Marchew, cebulę i por obieramy Do garnka wrzucamy marchew, połowę ilości cebuli, por oraz seler, wlewamy bulion oraz dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 15-20 minut (na małym ogniu) Drugą połowę ilości cebuli kroimy w…

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła. Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat. Dodajemy obraną…

WIĘCEJ >

Szpinakowa zupa-krem z płatkami owsianymi

Szpinak oczyszczamy i drobno siekamy Do garnka wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia Wkładamy szpinak i płatki owsiane, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 2 minuty Garnek ściągamy z kuchenki, dolewamy mleko i…

WIĘCEJ >