fbpx
logo
Szukaj
open close

Meksykański chleb kukurydziany z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca54cfbdd-0d61-4b85-9c85-3244ffdc68b6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Meksykański chleb kukurydziany z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (cebulę i sól) i dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do osobnej miski, dosypujemy kaszę kukurydzianą i mieszamy
  • Następnie zawartość obu misek ze sobą łączymy i ponownie dokładnie miksujemy
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do masy
  • Paprykę kroimy w kostkę (pestki usuwamy) i wrzucamy do masy
  • Kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do masy
  • Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski z masą i całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 15-18 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Masło (80 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (80 g)
  • Ser żółty (80 g)
  • Papryka czerwona (60 g)
  • Kasza kukurydziana (55 g)
  • Cebula (50 g)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Cebula granulowana (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Proszek do pieczenia (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Razowe bułeczki z serem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól Dodajemy tłuszcz i rozcierając palcami łączymy go z mąką Cebulę obieramy Cebulę i sery…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z masłem migdałowym i bananem

Banana obieramy i kroimy w plastry Kromki chleba smarujemy masłem i układamy plastry banana

WIĘCEJ >

Tosty z serem

Na każdą kromkę chleba kładziemy plaster sera i składamy kromki po dwie Następnie wsadzamy do nagrzanego tostera i pieczemy do momentu, aż na tosterze zapali się zielona lampka

WIĘCEJ >

Nutella z daktyli z chlebem gryczanym

Orzechy (opcjonalnie podprażone) umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładki krem Dodajemy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, możemy stopniowo dolewać mleka lub wody (np. z daktyli) Gotowym kremem smarujemy…

WIĘCEJ >