fbpx
logo
Szukaj
open close

Odżywczy chleb kukurydziany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2ec6e57f-1a37-4972-b479-6348535d3955
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Odżywczy chleb kukurydziany

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę lekko smarujemy tłuszczem
  • Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kaszę kukurydzianą, sodę oraz przyprawy (sól) i mieszamy
  • Do rondla wlewamy mleko, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się tłuszczu, cały czas mieszając
  • Do osobnej miski wybijamy jaja, dolewamy maślankę i mieszamy, a następnie przelewamy mieszankę do suchych składników, po czym szybko dodajemy mleko z tłuszczem i ponownie mieszamy
  • Ciasto nakładamy do przygotowanej wcześniej formy i pieczemy przez ok. 40-45 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (400 g)
  • Kasza kukurydziana (300 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Maślanka (100 g)
  • Masło klarowane ghee (75 g)
  • Proszek do pieczenia (8 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Miska, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Chleb z płatkami owsianymi

Jaja wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści, a następnie ściągamy rondel z kuchenki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem…

WIĘCEJ >

Chińskie bułki z wieprzowiną

Mięso kroimy w kostkę Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (smalec) Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy (paprykę, sól i pieprz) i smażymy przez ok. 7-10 minut, co jakiś czas mieszając Następnie przenosimy mięso do miski Do osobnej…

WIĘCEJ >

Grzanki z pastą z czerwonej fasoli i balsamicznym winegretem

Grzanki z czerwoną fasolą Fasolę wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez całą noc Po tym czasie cebulę obieramy i szpikujemy goździkami Marchewkę obieramy i kroimy na pół Fasolę odsączamy, wkładamy do garnka,…

WIĘCEJ >