fbpx
logo
Szukaj
open close

Minestrone z kapustą i fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c93d4f134-8ef3-4a32-a4db-95ebd8df830a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Minestrone z kapustą i fasolką szparagową

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Seler kroimy na kawałki
  • Marchewki obieramy i kroimy na kawałki
  • Fasolkę kroimy na pół (końcówki odcinamy)
  • W garnku rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy seler i marchewki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy wodę, dodajemy fasolkę i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do miękkości warzyw)
  • Czosnek obieramy
  • Pomidory kroimy w drobną kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy połowę czosnku i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy pomidory i dusimy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż się rozpadną)
  • Kapustę drobno szatkujemy, wrzucamy do garnka i gotujemy kilka minut (tak aby była al dente)
  • Drugą połowę czosnku drobno siekamy
  • Do garnka dodajemy pomidory z całym czosnkiem i zieleninę, mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia minestrone.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (1500 ml)
  • Pomidor (1000 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Kapusta włoska (110 g)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (90 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa krem z krewetkami

Kalafior dzielimy na różyczki Cukinię kroimy w kostkę Warzywa przenosimy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do miękkości) Wyłączamy kuchenkę, dolewamy mleko kokosowe, dodajemy sok z cytryny oraz tłuszcz i całość…

WIĘCEJ >

Zupa kokosowo – buraczkowa

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…

WIĘCEJ >

Zupa rybna z jarzynami

Marchew obieramy i kroimy w plastry Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych części i grubo siekamy Cebulę obieramy i kroimy w krążki Szczypiorek drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz (olej i masło) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >