fbpx
logo
Szukaj
open close

Minestrone z kaszą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c379d9188-56bf-4c8e-8349-072c4bee3d8f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Minestrone z kaszą

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy (sól) i doprowadzamy do wrzenia
  • Wsypujemy kaszę jęczmienną i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 15 minut
  • Dodajemy kaszę jaglaną oraz orkisz i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Z fasolki odcinamy końcówki i usuwamy włókna
  • Marchewki i selery obieramy
  • Z cukinii odcinamy końcówki
  • Przygotowane warzywa kroimy w małą kostkę
  • Czosnek obieramy i usuwamy z niego kiełek
  • Wszystkie warzywa wkładamy do zupy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 30-40 minut
  • Zieleninę drobno siekamy i wkładamy do miski
  • Dolewamy tłuszcz i dokładnie ucieramy na gładką masę
  • Po tym czasie sprawdzamy czy warzywa są ugotowane (powinny być miękkie, ale się nie rozpadać)
  • Zupę ściągamy z kuchenki, dodajemy bazylię i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką
  • Dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (2000 ml)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (250 g)
  • Marchew (250 g)
  • Cukinia zielona (200 g)
  • Seler naciowy (100 g)
  • Kasza jęczmienna perłowa (75 g)
  • Kasza jaglana (75 g)
  • Orkisz – ziarno (75 g)
  • Czosnek (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Łyżka drewniana, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Minestrone z kapustą i fasolką szparagową

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchewki obieramy i kroimy na kawałki Fasolkę kroimy na pół (końcówki (…)

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa minestrone

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Zieleninę drobno siekamy Cukinię kroimy w kostkę Z fasolki odcinamy końcówki i (…)

WIĘCEJ >

Pikantna zupa z czerwonej soczewicy

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3 (…)

WIĘCEJ >

Jarzynówka (zupa)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 10-12 minut (na małym (…)

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy (…)

WIĘCEJ >