fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c62ece52d-45a3-4c33-bbfd-2bdcfe8b8fc0

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować
  • Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min)
  • Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin
  • W lodówce wytrzyma kilka dni

Rady dietetyka

1 porcja to 1 mini chałwa.

Uwagi

Jeśli chcemy przygotować chałwy w szybki sposób, to wkładamy foremki na 20 minut do zamrażarki.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g sezamu
  • 100 g słonecznika
  • 2 łyżki miodu (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny, Lodówka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kluski śląskie z okrasą

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie (około 25 min) Odcedzamy z wody Mielimy gorące ziemniaki w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitku Dodajemy mąkę ziemniaczaną, trochę soli i jajka Wyrabiamy rękami…

WIĘCEJ >

Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym

Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. Kiedy się podgrzeje wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut. Dodajemy kurki, solimy do smaku i…

WIĘCEJ >

Arbuz

Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z sałatką

Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min. 12 godz. do lodówki Wyjmujemy…

WIĘCEJ >