fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c62ece52d-45a3-4c33-bbfd-2bdcfe8b8fc0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować
  • Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min)
  • Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin
  • W lodówce wytrzyma kilka dni

Uwagi

Jeśli chcemy przygotować chałwy w szybki sposób, to wkładamy foremki na ok. 20 minut do zamrażarki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sezam biały (100 g)
  • Pestki słonecznika obrane (100 g)
  • Miód lipowy (48 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny, Lodówka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Knedle jaglano-gryczane ze śliwkami

Mus jabłkowy: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy je do garnka Podlewamy odrobiną wody Dusimy do rozpadnięcia Dodajemy szczyptę cynamonu Kiedy jabłka będą miękkie miksujemy je na gładką masę Sos: Daktyle i śliwki moczymy…

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonym łososiem, granatem i awokado

Łososia rozdrobnić rękami na małe kawałki, albo pokroić nożem Sałatę poszarpać/porwać rękami Pomidor umyć i pokroić jak kto umie/lubi Paprykę pokroić w kostkę Awokado przekroić na pół i łyżeczką wydłubywać z jednej połówki małe kawałeczki Rzodkiewki umyć…

WIĘCEJ >

Steki z kalafiora

Steki należy wodą i gdy są nadal wilgotne oprószyć z obu stron solą, pieprzem i ulubioną przyprawą np. tymiankiem Steki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika Pieczemy…

WIĘCEJ >