Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe
Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować
- Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min)
- Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin
- W lodówce wytrzyma kilka dni
Uwagi
Jeśli chcemy przygotować chałwy w szybki sposób, to wkładamy foremki na ok. 20 minut do zamrażarki.
Autor
Lista składników
- Sezam biały (100 g)
- Pestki słonecznika obrane (100 g)
- Miód lipowy (48 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Krewetki tygrysie z anchois i kaparami
Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…
WIĘCEJ >Knedle jaglano-gryczane ze śliwkami
Mus jabłkowy: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy je do garnka Podlewamy odrobiną wody Dusimy do rozpadnięcia Dodajemy szczyptę cynamonu Kiedy jabłka będą miękkie miksujemy je na gładką masę Sos: Daktyle i śliwki moczymy…
WIĘCEJ >Sałatka z wędzonym łososiem, granatem i awokado
Łososia rozdrobnić rękami na małe kawałki, albo pokroić nożem Sałatę poszarpać/porwać rękami Pomidor umyć i pokroić jak kto umie/lubi Paprykę pokroić w kostkę Awokado przekroić na pół i łyżeczką wydłubywać z jednej połówki małe kawałeczki Rzodkiewki umyć…
WIĘCEJ >Steki z kalafiora
Steki należy wodą i gdy są nadal wilgotne oprószyć z obu stron solą, pieprzem i ulubioną przyprawą np. tymiankiem Steki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika Pieczemy…
WIĘCEJ >