fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c62ece52d-45a3-4c33-bbfd-2bdcfe8b8fc0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować
  • Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min)
  • Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin
  • W lodówce wytrzyma kilka dni

Rady dietetyka

1 porcja to 1 mini chałwa.

Uwagi

Jeśli chcemy przygotować chałwy w szybki sposób, to wkładamy foremki na 20 minut do zamrażarki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g sezamu
  • 100 g słonecznika
  • 2 łyżki miodu (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny, Lodówka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z dyni z serem guayerre (wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >

Sałatka z sarniną i boczkiem

Sarnina Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kuleczki i smażymy 3 minuty,…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z makrelą

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowo-bananowy na zimno

Obieramy banana Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze Blendujemy

WIĘCEJ >