fbpx
logo
Szukaj
open close

Mus z owoców egzotycznych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c41acc166-b3a2-426d-ad4a-971bd006c4fe
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mus z owoców egzotycznych

Przygotowanie

  • Żelatynę wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy do namoczenia
  • Kiwi i mango obieramy
  • Marakuję kroimy na pół i wydrążamy miąższ
  • Wszystkie owoce osobno blendujemy
  • Pucharki wkładamy do lodówki
  • Cytrynę kroimy na pół, wyciskamy z niej sok i wlewamy do rondla
  • Do rondla wlewamy wodę, dodajemy słodzik i cały czas mieszając, doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 1 minutę
  • Syrop ściągamy z kuchenki, dodajemy odsączoną żelatynę i mieszamy do momentu, aż się rozpuści
  • Twaróg wkładamy do miski i mieszamy rózgą kuchenną na gładką masę
  • Cały czas mieszając, stopniowo dolewamy do twarogu syrop cytrynowy
  • Twaróg dzielimy na 3 części
  • Do jednej części twarogu dodajemy mango i dokładnie mieszamy, a następnie przenosimy do pucharków i wkładamy do lodówki na ok. 10 minut
  • Do drugiej części twarogu dodajemy kiwi, dokładnie mieszamy i przenosimy do pucharków, po czym wkładamy do lodówki na ok. 10 minut
  • Do trzeciej części twarogu dodajemy marakuję, dokładnie mieszamy i przenosimy do pucharków, tworząc 3-warstwowy mus
  • Pucharki wkładamy do lodówki na min. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiwi (300 g)
  • Mango (250 g)
  • Twarożek grani (200 g)
  • Marakuja (180 g)
  • Woda (100 ml)
  • Cytryna (80 g)
  • Cukier trzcinowy (40 g)
  • Żelatyna w proszku (16 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Pucharki do deserów, Rondel, Rózga kuchenna, Wyciskarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Czekoladowy mus z awokado

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki Następnie przenosimy awokado do miski i skrapiamy sokiem z cytryny Orzechy wsypujemy (…)

WIĘCEJ >

Mus malinowy ze śmietaną

Maliny blendujemy na jednolity mus, a następnie przenosimy do miski Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >

Mus orzechowo – gruszkowy

Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 (…)

WIĘCEJ >

Dżem z dyni z masłem kokosowym

Dżem z dyni: Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Mus bananowy z sosem malinowym

Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu Dododajemy nasiona chia Wyciskamy sok z cytryny Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki Wkładamy do (…)

WIĘCEJ >

-30% na wszystko!! Wpisz kod: MAJ30 w koszyku. Kod działa do niedzieli (5.05.2024)

X