fbpx
logo
Szukaj
open close

Czekoladowy mus z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caa6d336c-4098-433b-9982-99eecba20c94
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czekoladowy mus z awokado

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki
  • Następnie przenosimy awokado do miski i skrapiamy sokiem z cytryny
  • Orzechy wsypujemy do młynka do mielenia kawy i drobno mielimy
  • Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą masę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 łyżki musu.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Miód lipowy (72 g)
  • Kakao w proszku (20 g)
  • Orzech laskowy (15 g)
  • Sok z cytryny (bio) (1.5 ml)
  • Sól morska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Miska, Młynek elektryczny, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chrzan ze śmietaną

Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)

WIĘCEJ >

Chrzan tarty z jajkami

Jaja gotujemy na twardo (ok. 7-8 minut) Następnie jaja odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia Gdy jaja ostygną – obieramy ze skorupki i drobno siekamy (np. w malakserze) Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Czarny salceson, metka tatarska i marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie

Marynowane buraczki nakładamy na talerz Kroimy plastry salcesonu Wydzielamy metkę Mięso kładziemy obok buraków Buraki posypujemy skwarkami ze smalcu Marynowane buraki: Buraków warto od razu zrobić więcej, tak z 1-2 kg Dzień wcześniej dokładnie myjemy…

WIĘCEJ >

Twarożek z migdałów

Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…

WIĘCEJ >