Czekoladowy mus z awokado
Czekoladowy mus z awokado
Przygotowanie
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki
- Następnie przenosimy awokado do miski i skrapiamy sokiem z cytryny
- Orzechy wsypujemy do młynka do mielenia kawy i drobno mielimy
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą masę
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 łyżki musu.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musów.
Autor
Lista składników
- Awokado (140 g)
- Miód lipowy (72 g)
- Kakao w proszku (20 g)
- Orzech laskowy (15 g)
- Sok z cytryny (bio) (1.5 ml)
- Sól morska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Chrzan ze śmietaną
Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)
WIĘCEJ >Chrzan tarty z jajkami
Jaja gotujemy na twardo (ok. 7-8 minut) Następnie jaja odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia Gdy jaja ostygną – obieramy ze skorupki i drobno siekamy (np. w malakserze) Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
WIĘCEJ >Czarny salceson, metka tatarska i marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie
Marynowane buraczki nakładamy na talerz Kroimy plastry salcesonu Wydzielamy metkę Mięso kładziemy obok buraków Buraki posypujemy skwarkami ze smalcu Marynowane buraki: Buraków warto od razu zrobić więcej, tak z 1-2 kg Dzień wcześniej dokładnie myjemy…
WIĘCEJ >Twarożek z migdałów
Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…
WIĘCEJ >