fbpx
logo
Szukaj
open close

Babciny mus jabłkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf0b7f3d9-226a-45a9-a59e-d20afa55f8ea
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Babciny mus jabłkowy

Przygotowanie

  • Jabłka obieramy, usuwamy pestki i kroimy w ósemki
  • Następnie wrzucamy jabłka do rondla, dolewamy wodę i gotujemy do miękkości
  • Dodajemy sok z cytryny i gotujemy dalej, do momentu, aż jabłka będą tak miękkie, że będzie dało się je rozgnieść widelcem
  • Rondel ściągamy z kuchenki, dodajemy skórkę z cytryny i rozgniatamy jabłka widelcem (lub tłuczkiem do ziemniaków) pozostawiając nieco grubszą konsystencję (nie rozgniatamy na gładko)
  • Mus podajemy na ciepło

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (1400 g)
  • Woda (125 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Cytryna – skórka (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Mus z masłem orzechowym

Do miski wkładamy wszystkie składniki i ubijamy przez ok. 5 minut (do momentu uzyskania puszystej konsystencji) Masę przenosimy do misek (…)

WIĘCEJ >

Mus z owoców tropikalnych

Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy) Banana obieramy (…)

WIĘCEJ >

Mus gruszkowo-truskawkowy

Z truskawek usuwamy szypułki Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do (…)

WIĘCEJ >

Czekoladowy mus

Wszystkie składniki blendujemy na mus. Podajemy.

WIĘCEJ >

Dżem z dyni z masłem kokosowym

Dżem z dyni: Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy (…)

WIĘCEJ >