fbpx
logo
Szukaj
open close

Babciny mus jabłkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf0b7f3d9-226a-45a9-a59e-d20afa55f8ea
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Babciny mus jabłkowy

Przygotowanie

  • Jabłka obieramy, usuwamy pestki i kroimy w ósemki
  • Następnie wrzucamy jabłka do rondla, dolewamy wodę i gotujemy do miękkości
  • Dodajemy sok z cytryny i gotujemy dalej, do momentu, aż jabłka będą tak miękkie, że będzie dało się je rozgnieść widelcem
  • Rondel ściągamy z kuchenki, dodajemy skórkę z cytryny i rozgniatamy jabłka widelcem (lub tłuczkiem do ziemniaków) pozostawiając nieco grubszą konsystencję (nie rozgniatamy na gładko)
  • Mus podajemy na ciepło

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (1400 g)
  • Woda (125 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Cytryna – skórka (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szybki sos diabelski

Grill w piekarniku rozgrzewamy na pełną moc Blachę wykładamy folią aluminiową Na folii kładziemy cebulki, obrany czosnek i chili, po czym wkładamy blachę do piekarnika i podpiekamy wszystko na brązowo Blachę wyciągamy z piekarnika i…

WIĘCEJ >

Czekoladowy krem daktylowy

Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Ketchup z papryki

Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasiennie i mielimy standardowym sitku do miski Z papryki odlewamy połowę soku Dodajemy tłuszcz, sól oraz cukier i całość dokładnie mieszamy Zawartość miski przenosimy do garnka i zagotowujemy, a…

WIĘCEJ >

Podstawowy sos winegret

Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, zakręcamy i mieszamy do momentu połączenia się

WIĘCEJ >