Mus z masłem orzechowym
Mus z masłem orzechowym
Przygotowanie
- Do miski wkładamy wszystkie składniki i ubijamy przez ok. 5 minut (do momentu uzyskania puszystej konsystencji)
- Masę przenosimy do misek i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musów.
Autor
Lista składników
- Śmietanka kremówka 30% (240 ml)
- Masło orzechowe (z samych orzechów) (50 g)
- Wanilia – ekstrakt (4 g)
- Syrop klonowy (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kurkuma latte
Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę. Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 minut i przelewamy do kubka.
WIĘCEJ >Orzechowe kruche ciasteczka
Tłuszcz powinien mieć temp. pokojową Orzechy mielimy (np. w młynku) Do miski wkładamy tłuszcz, wsypujemy cukier, dodajemy ekstrakt i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy Cały czas mieszając dosypujemy mąkę, orzechy oraz przyprawy (sól) Ciasto…
WIĘCEJ >Czekoladowe pączusie
Wszystkie składniki razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.
WIĘCEJ >Mleko kokosowe – własnej roboty
Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…
WIĘCEJ >