fbpx
logo
Szukaj
open close

Mus z masłem orzechowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9e17d896-6003-4085-942c-ad7749ae4e27
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mus z masłem orzechowym

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy wszystkie składniki i ubijamy przez ok. 5 minut (do momentu uzyskania puszystej konsystencji)
  • Masę przenosimy do misek i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Śmietanka kremówka 30% (240 ml)
  • Masło orzechowe (z samych orzechów) (50 g)
  • Wanilia – ekstrakt (4 g)
  • Syrop klonowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Mikser, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kurkuma latte

Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę. Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 minut i przelewamy do kubka.

WIĘCEJ >

Orzechowe kruche ciasteczka

Tłuszcz powinien mieć temp. pokojową Orzechy mielimy (np. w młynku) Do miski wkładamy tłuszcz, wsypujemy cukier, dodajemy ekstrakt i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy Cały czas mieszając dosypujemy mąkę, orzechy oraz przyprawy (sól) Ciasto…

WIĘCEJ >

Czekoladowe pączusie

Wszystkie składniki razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Mleko kokosowe – własnej roboty

Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…

WIĘCEJ >