Nadziewane pieczarki
Nadziewane pieczarki
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Zieleninę drobno siekamy
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Pieczarki dokładnie oczyszczamy, odcinamy nóżki i drobno siekamy, a kapelusze odkładamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i nóżki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Następnie ściągamy patelnię z kuchenki
- Dodajemy pozostałe składniki (poza kapeluszami i serem) i dokładnie mieszamy
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 225 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Kapelusze wypełniamy farszem, posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 4 pieczarki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pieczarek.
Autor
Lista składników
- Pieczarka (świeża) (240 g)
- Ser Parmezan (60 g)
- Mąka kokosowa (24 g)
- Mleko kokosowe (20 ml)
- Cebula (15 g)
- Masło (15 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową
Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmieloną…
WIĘCEJ >Ciasto ananasowe
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki Jajka wybijamy do blendera, dodajemy…
WIĘCEJ >Cykoria pieczona w miodzie z serem pleśniowym
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Przekrawamy cykorię wzdłuż na pół Kładziemy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym przecięciem do góry Na każdą połówkę dajemy łyżeczkę miodu Ser kroimy/kruszymy i nakładamy na cykorię Wkładamy do piekarnika i…
WIĘCEJ >Sajgonki z kurczakiem i warzywami
Mięso kroimy w paski i przenosimy do miski Dodajemy sos sojowy, mieszamy i wkładamy do lodówki na ok. 30-40 minut Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Marchew obieramy i kroimy…
WIĘCEJ >