fbpx
logo
Szukaj
open close

Nadziewane piersi z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Nadziewane piersi z kurczaka

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do miękkości)
  • Ser wkładamy do miski (powinien mieć temp. pokojową)
  • Oliwki, paprykę i zieleninę drobno siekamy, po czym przenosimy do miski z serem
  • Usmażoną cebulę przenosimy do miski z serem, dodajemy przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
  • W każdej piersi wycinamy poziome kieszenie i wypełniamy je równomiernie nadzieniem, po czym spinamy wykałaczkami
  • Na patelni (z metalową rączką) rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę (smażymy do momentu, aż mięso będzie zarumienione)
  • Następnie wkładamy patelnię do piekarnika na ok. 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy patelnię z piekarnika, z mięsa usuwamy wykałaczki i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kurczakiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (560 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (50 g)
  • Ser feta kozi (50 g)
  • Oliwki zielone (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło (15 g)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Pieprz czerwony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia - mała, Patelnia z metalową rączką, Piekarnik, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Polędwica z serowym masłem smakowym

Tłuszcz (masło) powinien być w temp. pokojowej Tłuszcz (masło) wkładamy do blendera i blendujemy przez ok. 2 minuty (do ubicia) Dodajemy ser (rozdrobniony) i blendujemy do momentu połączenia się składników Zawartość blendera przenosimy na folię…

WIĘCEJ >

Smażone szparagi z orzechami włoskimi

Szparagi oczyszczamy i odcinamy zdrewniałe końcówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy szparagi i podsmażamy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż będą lekko zarumienione) Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Orzechy drobno siekamy Szparagi…

WIĘCEJ >

Fritatta grzybowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby i smażymy…

WIĘCEJ >

Śniadaniowe babeczki bekonowe

Paprykę drobno kroimy, mieszamy w misce z pietruszką, solą i jajkami. Spód foremek i ścianki wykładamy boczkiem parzonym. Na boczek wlewamy po brzegi foremek masę jajeczną. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni (lub do…

WIĘCEJ >