fbpx
logo
Szukaj
open close

Naleśniczki kokosowe z borówkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb00114ff-f4bc-40d2-991e-f7c8238b4173
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Naleśniczki kokosowe z borówkami

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy połowę tłuszczu, cukier i przyprawy (sól), dolewamy mleko i dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do osobnej miski i mieszamy
  • Wszystkie składniki (poza drugą połową tłuszczu i borówkami) razem łączymy i ponownie dokładnie miksujemy
  • Do masy dodajemy borówki i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Na rozgrzany tłuszcz wykładamy łyżką porcję masy i tworzymy naleśniczki o średnicy ok. 6-7 cm, które smażymy z każdej strony przez ok. 2 minuty
  • Naleśniczki możemy podawać z dodatkiem ulubionych składników np. z cukrem pudrem lub dżemem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 naleśniczki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia naleśników.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Borówka (70 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Proszek do pieczenia (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Burgery z indyka z surówką

Cebulę obieramy i drobno siekamy Szynkę kroimy w drobną kostkę Kapustę szatkujemy Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z szynką i smażymy przez ok. 2-3…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z warzywami

Pora i marchewkę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa Dusimy kilka min na średnim ogniu Dodajemy kaszę jaglaną i bulion warzywny Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 10 minut Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Soczysty kotlet de volaille

Tłuszcz (masło) wyciągamy z lodówki, wkładamy do miski i odkładamy na ok. 15-20 minut (tak aby był miękki) Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z tłuszczem Zieleninę (szczypiorek) drobno siekamy, przenosimy do miski…

WIĘCEJ >

Pieczony ser owczy z warzywami

Ser kroimy na plastry (1 plaster na 100 g sera) Pomidory kroimy w plastry Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w plastry Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej o wymiarach ok. 20 cm x 20 cm (jeden…

WIĘCEJ >