fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki dyniowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d4760da-6d89-42ad-bbc7-eb1388299c39-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Naleśniki dyniowe

Przygotowanie

  • Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę.
  • Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników).
  • Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Puree z dyni przygotowuje się z dyni upieczonej bądź ugotowanej, a następnie zblendowanej na gładko. Do naleśników w wersji na słodko warto jeszcze dodać wanilię, imbir i kardamon, zaś na słono curry, cayenne i pieprz czarny.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka puree z dyni (210 g)
  • 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej (130 g)
  • 350 ml mleka migdałowego
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 łyżka cukru trzcinowego (14 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pizzerinka

Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone…

WIĘCEJ >

Mix sałat z makrelą i awokado

Sałaty rozłożyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Awokado obrać i pokroić w paski Paprykę pokroić w paseczki Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach Dodać…

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z dziczyzną

Farsz: Dziczyznę kroimy w kawałki np. 4 x 4 cm Wkładamy mięso do garnka Wlewamy 2 szklanki wody Lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu 2 godz. Co jakiś czas sprawdzamy ile mamy wody…

WIĘCEJ >

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w półplastry Pomidorki kroimy na połówki Paprykę kroimy z paseczki…

WIĘCEJ >