fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki dyniowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d4760da-6d89-42ad-bbc7-eb1388299c39-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Naleśniki dyniowe

Przygotowanie

  • Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę.
  • Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników).
  • Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko migdałowe (350 ml)
  • Purée z dyni (210 g)
  • Mąka orkiszowa (130 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Cukier trzcinowy (14 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Mikser, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłka zapiekane z cynamonem

Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa (wegańska / wegetariańska)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Wegetariańskie curry

Pomidora zanurzamy we wrzątku i obieramy ze skórki Następnie kroimy wraz z papryką w kostkę Na maśle podsmażamy przyprawy i pokrojone zioła Dodajemy warzywa Po 5 minutach dokładamy na patelnię mleko kokosowe i ser kozi…

WIĘCEJ >

Paleo mizeria

Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy dwie łyżki śmietanki kokosowej (może być też górna warstwa ze schłodzonej puszki mleka kokosowego). Ogórek dokładnie mieszamy ze śmietanką i dopraiwamy dwoma szczyptami soli i pieprzu….

WIĘCEJ >