fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki dyniowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d4760da-6d89-42ad-bbc7-eb1388299c39-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Naleśniki dyniowe

Przygotowanie

  • Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę.
  • Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników).
  • Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Puree z dyni przygotowuje się z dyni upieczonej bądź ugotowanej, a następnie zblendowanej na gładko. Do naleśników w wersji na słodko warto jeszcze dodać wanilię, imbir i kardamon, zaś na słono curry, cayenne i pieprz czarny.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka puree z dyni (210 g)
  • 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej (130 g)
  • 350 ml mleka migdałowego
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 łyżka cukru trzcinowego (14 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowa tapioka z papają

Tapiokę zalać mlekiem kokosowym wymieszanego z wodą. Doprowadzić do wrzenia, a potem na bardzo małym ogniu gotować jakieś 10-12 minut. Kulki tapioki muszą się zrobić zupełnie szkliste, przezroczyste. Jeszcze ciepłą przełożyć do miseczek, a na…

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z oliwkami

Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek

WIĘCEJ >

Karmel daktylowy

Daktyle zalewamy wrzątkiem na co najmniej 10 minut. Odsączamy zostawiając wodę w której się moczyły. Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę.

WIĘCEJ >