Naleśniki dyniowe
Naleśniki dyniowe
Przygotowanie
- Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę.
- Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników).
- Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mleko migdałowe (350 ml)
- Purée z dyni (210 g)
- Mąka orkiszowa (130 g)
- Jajo kurze rozm. M (102 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Cukier trzcinowy (14 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Jabłka zapiekane z cynamonem
Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…
WIĘCEJ >Zupa szparagowa (wegańska / wegetariańska)
Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…
WIĘCEJ >Wegetariańskie curry
Pomidora zanurzamy we wrzątku i obieramy ze skórki Następnie kroimy wraz z papryką w kostkę Na maśle podsmażamy przyprawy i pokrojone zioła Dodajemy warzywa Po 5 minutach dokładamy na patelnię mleko kokosowe i ser kozi…
WIĘCEJ >Paleo mizeria
Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy dwie łyżki śmietanki kokosowej (może być też górna warstwa ze schłodzonej puszki mleka kokosowego). Ogórek dokładnie mieszamy ze śmietanką i dopraiwamy dwoma szczyptami soli i pieprzu….
WIĘCEJ >