fbpx
logo
Szukaj
open close

Naleśniki bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c656dbf14-704b-42a2-85a2-93e778fc072d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Naleśniki bananowe

Przygotowanie

  • Banana obieramy i rozgniatamy widelcem
  • Do miski wybijamy jaja i lekko ubijamy
  • Dodajemy banana, nasiona chia, mąkę, ekstrakt oraz przyprawy (cynamon) i całość dokładnie miksujemy
  • Patelnię smarujemy tłuszczem i rozgrzewamy
  • Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta (2 łyżki) i smażymy przez ok. 1-2 minuty z każdej strony

Rady dietetyka

Na 1 porcję przypadają 3 naleśniki.

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia naleśników.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Banan (120 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka ryżowa (12 g)
  • Chia – nasiona (10 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (6 g)
  • Wanilia – ekstrakt (4 g)
  • Cynamon mielony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Paluszki limonkowe z czekoladą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia Do miski wybijamy jajo, (…)

WIĘCEJ >

Francuskie naleśniki z jabłkami

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się, a następnie ściągamy rondel z kuchenki Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki z serem i kurczakiem

Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane bez jajek z owocami i sosem truskawkowym

Naleśniki: Kaszę płuczemy – zalewamy wodą z kranu, mieszamy i odcedzamy na sicie Wsypujemy kaszę do naczynia (ja lubię litrowe (…)

WIĘCEJ >