fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki z nadzieniem mięsnym

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-170
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Naleśniki z nadzieniem mięsnym

Przygotowanie

  • Do misy miksera wybijamy jaja, dodajemy mąkę oraz sól, dolewamy mleko i miksujemy
  • Do masy dolewamy wodę, mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
  • Dodajemy przecier oraz przyprawy, dolewamy bulion, mieszamy i dusimy przez ok. 10 minut (do miękkości mięsa)
  • Dodajemy śmietankę i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki przez ok. 3-4 minuty z każdej strony (tak postępujemy z całym ciastem)
  • Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy (w rulon lub kopertę)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia naleśników.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (400 g)
  • Woda (200 ml)
  • Mleko sojowe (200 ml)
  • Mąka pszenna (200 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Bulion jarski (100 ml)
  • Cebula (80 g)
  • Śmietanka sojowa (40 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Przecier pomidorowy (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Nóż, Patelnia, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z jogurtem kokosowym i miętą

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Dekorujemy posiekanymi listkami mięty i suszoną miętą

WIĘCEJ >

Omlet prawie serowy

Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli. Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym. Wylewamy masę na patelnię i smażymy do czasu gdy dół omleta się zetnie i zarumieni. Omlet obracamy i smażymy z…

WIĘCEJ >

Cebula nadziewana mięsnym farszem

Cebulę białą z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do rondla wkładamy cebule czerwone, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez ok. 10 minut, a następnie…

WIĘCEJ >

Pulpeciki w rosole

Mięso solimy, i dodajemy posiekaną pietruszkę. Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki. Gotujemy je przez ok 15 minut na małym ogniu . Podajemy w sałacie, w rosole lub z buraczkami na ciepło.

WIĘCEJ >