Naleśniki z nadzieniem mięsnym
Naleśniki z nadzieniem mięsnym
Przygotowanie
- Do misy miksera wybijamy jaja, dodajemy mąkę oraz sól, dolewamy mleko i miksujemy
- Do masy dolewamy wodę, mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
- Dodajemy przecier oraz przyprawy, dolewamy bulion, mieszamy i dusimy przez ok. 10 minut (do miękkości mięsa)
- Dodajemy śmietankę i mieszamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki przez ok. 3-4 minuty z każdej strony (tak postępujemy z całym ciastem)
- Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy (w rulon lub kopertę)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia naleśników.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (400 g)
- Woda (200 ml)
- Mleko sojowe (200 ml)
- Mąka orkiszowa (200 g)
- Jajo kurze (153 g)
- Bulion jarski (100 ml)
- Cebula (80 g)
- Śmietana sojowa (40 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Przecier pomidorowy (20 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Przepis uniwersalny kurczak, wieprzowina lub ryba – jako baza
Posypujemy kawałki kurczaka solą i pieprzem. Rozgrzewamy tłuszcz na dużej, nieprzywierającej patelni, na silnym ogniu przez ok. 3 min. Dodajemy kurczaka i zmniejszamy temperaturę smażenia. Kurczaka przysmażamy z obu stron, aż się delikatnie przyrumieni. Zdejmujemy…
WIĘCEJ >Marynowany kurczak z imbirem
Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy W rondlu zagotowujemy wodę Kurczaka kładziemy piersią do góry na metalowym durszlaku i polewamy wrzącą wodą, aby zwiększył objętość i aby jego skóra zrobiła się napięta Cytryny kroimy…
WIĘCEJ >Gulasz z sarny z wolnowaru
Karkówkę kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Por pokroić w plastry Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w…
WIĘCEJ >Pomidory zapiekane z serem
Pomidory kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Kokilki smarujemy tłuszczem Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy…
WIĘCEJ >