fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki z nadzieniem mięsnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccda952e8-6815-42e4-b5af-16f6d220e1ff
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Naleśniki z nadzieniem mięsnym

Przygotowanie

  • Do misy miksera wybijamy jaja, dodajemy mąkę oraz sól, dolewamy mleko i miksujemy
  • Do masy dolewamy wodę, mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
  • Dodajemy przecier oraz przyprawy, dolewamy bulion, mieszamy i dusimy przez ok. 10 minut (do miękkości mięsa)
  • Dodajemy śmietankę i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki przez ok. 3-4 minuty z każdej strony (tak postępujemy z całym ciastem)
  • Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy (w rulon lub kopertę)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia naleśników.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (400 g)
  • Woda (200 ml)
  • Mleko sojowe (200 ml)
  • Mąka orkiszowa (200 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Bulion jarski (100 ml)
  • Cebula (80 g)
  • Śmietana sojowa (40 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Przecier pomidorowy (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Nóż, Patelnia, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja świnki – na twardo

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt ogonków, uszek i nosków Z papryki odcinamy plaster Z oliwek wycinamy małe kółka (kropki) na kształt oczek…

WIĘCEJ >

Sałatka z buraków z kozim serem

Sałatka: Gruszkę pokroić w plastry Pokrojone buraczki rozłożyć równo na talerzu Na środku ułożyć plastry gruszki Posypać grzankami ze smalcu Ser pokroić w kostkę i ułożyć na buraczkach Polać 1 porcją sosu z granatów Sos…

WIĘCEJ >

Czekoladowa gryczanka

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko miksujemy na…

WIĘCEJ >

Twarogowa owca

Pomidorka kroimy na pół Papryki kroimy w drobną kostkę Z sera wycinamy kawałki na kształt słońca Oliwkę kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt owcy, tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >