fbpx
logo
Szukaj
open close

Naleśniki z nadzieniem mięsnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccda952e8-6815-42e4-b5af-16f6d220e1ff
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Naleśniki z nadzieniem mięsnym

Przygotowanie

  • Do misy miksera wybijamy jaja, dodajemy mąkę oraz sól, dolewamy mleko i miksujemy
  • Do masy dolewamy wodę, mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
  • Dodajemy przecier oraz przyprawy, dolewamy bulion, mieszamy i dusimy przez ok. 10 minut (do miękkości mięsa)
  • Dodajemy śmietankę i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki przez ok. 3-4 minuty z każdej strony (tak postępujemy z całym ciastem)
  • Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy (w rulon lub kopertę)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia naleśników.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (400 g)
  • Woda (200 ml)
  • Mleko sojowe (200 ml)
  • Mąka orkiszowa (200 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Bulion jarski (100 ml)
  • Cebula (80 g)
  • Śmietana sojowa (40 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Przecier pomidorowy (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Nóż, Patelnia, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Przepis uniwersalny kurczak, wieprzowina lub ryba – jako baza

Posypujemy kawałki kurczaka solą i pieprzem. Rozgrzewamy tłuszcz na dużej, nieprzywierającej patelni, na silnym ogniu przez ok. 3 min. Dodajemy kurczaka i zmniejszamy temperaturę smażenia. Kurczaka przysmażamy z obu stron, aż się delikatnie przyrumieni. Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Marynowany kurczak z imbirem

Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy W rondlu zagotowujemy wodę Kurczaka kładziemy piersią do góry na metalowym durszlaku i polewamy wrzącą wodą, aby zwiększył objętość i aby jego skóra zrobiła się napięta Cytryny kroimy…

WIĘCEJ >

Gulasz z sarny z wolnowaru

Karkówkę kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Por pokroić w plastry Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w…

WIĘCEJ >

Pomidory zapiekane z serem

Pomidory kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Kokilki smarujemy tłuszczem Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy…

WIĘCEJ >