fbpx
logo
Szukaj
open close

Ogórkowe serduszka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cac03a8af-6481-4c6a-b3db-3c80cba23ded
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ogórkowe serduszka

Przygotowanie

  • Z ogórka wycinamy serduszka i kawałki przypominające półkola (tak jak na załączonym obrazku)
  • Z pomidora wycinamy serduszka
  • Szczypiorek kroimy na kawałki o długości ok. 5 cm
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ogórek długi (90 g)
  • Szpinak (10 g)
  • Pomidor (10 g)
  • Szczypiorek (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bananowe kokosanki

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na…

WIĘCEJ >

Papryki faszerowane mięsem i fetą

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Papryki dokładnie myjemy, odcinamy „czapeczki”, czyli plastry od strony ogonka o grubości ok. 0,5-1 cm i wydrążamy gniazda nasienne Wszystkie papryki przyprawiamy…

WIĘCEJ >

Zapiekane warzywa

Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, a przed…

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane listki mięty

WIĘCEJ >