fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ogórkowe serduszka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cac03a8af-6481-4c6a-b3db-3c80cba23ded
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ogórkowe serduszka

Przygotowanie

  • Z ogórka wycinamy serduszka i kawałki przypominające półkola (tak jak na załączonym obrazku)
  • Z pomidora wycinamy serduszka
  • Szczypiorek kroimy na kawałki o długości ok. 5 cm
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ogórek długi (90 g)
  • Szpinak (10 g)
  • Pomidor (10 g)
  • Szczypiorek (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Owoce kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej Podsmażamy owoce 3-4 min Dodajemy ryż Lekko solimy

WIĘCEJ >

Pomidorowe bałwanki

Z pomidorów odcinamy „czapeczkę” czyli plaster z góry o grubości ok. 1 cm Następnie wydrążamy z pomidorów miąższ, a do wydrążonych dziur nakładamy twaróg i przykrywamy czapeczką Z mozzarelli wycinamy kawałki przypominające czapeczki i kładziemy…

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach z grillowanymi warzywami

Umyć rzodkiew i rzodkiewki i pokroić w plastry Cukinię pokroić w plastry Pomidora pokroić w cząstki Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz Wrzucić cukinię, białą rzodkiew i brukselkę Lekko posolić i popieprzyć Zasmażać po 3 minuty…

WIĘCEJ >

Pestki dyni

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >