Ogórkowe serduszka
Ogórkowe serduszka
Przygotowanie
- Z ogórka wycinamy serduszka i kawałki przypominające półkola (tak jak na załączonym obrazku)
- Z pomidora wycinamy serduszka
- Szczypiorek kroimy na kawałki o długości ok. 5 cm
- Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Ogórek długi (90 g)
- Szpinak (10 g)
- Pomidor (10 g)
- Szczypiorek (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kanapka dziecięca – hipopotam
Na kromki nakładamy ser Oliwki kroimy w plastry na kształt oczek i nozdrzy Z ogórka wycinamy kawałki na kształt nóżek Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt zębów Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt…
WIĘCEJ >Dip z ciecierzycy z ziołami
Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wrzucamy ciecierzycę i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości) Następnie ciecierzycę odcedzamy i odstawiamy do…
WIĘCEJ >Ekspresowy majonez domowy
Należy przygotować słoik lub inne wąskie naczynie, do którego zmieści się końcówka blendera Końcówkę blendera wkładamy na 15 minut do zamrażarki (to bardzo ważne – bez tego majonez nie wyjdzie gęsty) Do słoika wbijamy jajo,…
WIĘCEJ >Szaszłyki drobiowo-cukiniowe
Mięso kroimy w większą kostkę i przenosimy do miski Cukinię kroimy na plastry i przenosimy do miski Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty Mięso…
WIĘCEJ >