fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ogórkowe serduszka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cac03a8af-6481-4c6a-b3db-3c80cba23ded
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ogórkowe serduszka

Przygotowanie

  • Z ogórka wycinamy serduszka i kawałki przypominające półkola (tak jak na załączonym obrazku)
  • Z pomidora wycinamy serduszka
  • Szczypiorek kroimy na kawałki o długości ok. 5 cm
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ogórek długi (90 g)
  • Szpinak (10 g)
  • Pomidor (10 g)
  • Szczypiorek (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – hipopotam

Na kromki nakładamy ser Oliwki kroimy w plastry na kształt oczek i nozdrzy Z ogórka wycinamy kawałki na kształt nóżek Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt zębów Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt…

WIĘCEJ >

Dip z ciecierzycy z ziołami

Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wrzucamy ciecierzycę i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości) Następnie ciecierzycę odcedzamy i odstawiamy do…

WIĘCEJ >

Ekspresowy majonez domowy

Należy przygotować słoik lub inne wąskie naczynie, do którego zmieści się końcówka blendera Końcówkę blendera wkładamy na 15 minut do zamrażarki (to bardzo ważne – bez tego majonez nie wyjdzie gęsty) Do słoika wbijamy jajo,…

WIĘCEJ >

Szaszłyki drobiowo-cukiniowe

Mięso kroimy w większą kostkę i przenosimy do miski Cukinię kroimy na plastry i przenosimy do miski Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty Mięso…

WIĘCEJ >