Omlet z awokado i rukolą
Omlet z awokado i rukolą
Przygotowanie
- Jaja wybijamy do miski, dodajemy przyprawy (jeśli są podane w składnikach) i roztrzepujemy rózgą kuchenną
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się jaj)
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Omleta przenosimy na talerz, kładziemy na nim awokado oraz rukolę i składamy na pół
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania omletów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Awokado (70 g)
- Rukola (40 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką
Paprykę pociąć w paseczki Pomidorki przekroić na połówki Na talerzu kładziemy rukolę Dodajemy paprykę i pomidorki Dokładamy liście cykorii Polewamy sosem Obok sałatki układamy szynkę
WIĘCEJ >Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem
Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…
WIĘCEJ >Zupa z pesto i fasoli
Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Marchew z ziemniakiem obieramy i kroimy w kostkę Cukinię kroimy w kostkę Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Pomidora sparzamy,…
WIĘCEJ >Omlet z krewetkami
Omlet Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się masy) Następnie omleta przenosimy na talerz, na…
WIĘCEJ >