fbpx
logo
Szukaj
open close

Omlet z grzybami shitake

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdb0e615a-9d1e-48d0-b5cf-1f2ab2faa277
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Omlet z grzybami shitake

Przygotowanie

  • Grzyby kroimy w plasterki
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • W garnku zagotowujemy wodę (podaną w przepisie)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy grzyby i szczypiorek, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2 minuty
  • Do wrzącej wody dodajemy sos sojowy i mieszamy
  • Następnie wlewamy wodę z sosem na patelnię i smażymy do momentu, aż woda odparuję
  • Na patelnię wybijamy jaja i lekko mieszamy, formując cienki omlet (smażymy przez ok. 1-2 minuty)
  • Po tym czasie ściągamy patelnię z kuchenki i zsuwamy omlet na talerz, po czym zwijamy go w rulon i posypujemy przyprawami (pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia omletów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (255 g)
  • Shiitake (świeży) (125 g)
  • Woda (50 ml)
  • Szczypiorek (15 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie

Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy w małej szklance Następnie jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, wsypujemy do miski i polewamy sokiem z cytryny – dzięki temu jabłko nie sczernieje i będzie przyjemnie chrupkie  Migdały…

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku) Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki

WIĘCEJ >

Pieczone ziemniaki z farszem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na ok. 1 godz. do piekarnika Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą…

WIĘCEJ >

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

Rozgrzewamy masło na patelni. Podsmażamy pokrojone w paski mięso. W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana.  Warzywa kroimy na drobne kawałki. Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą. Po około 10 minutach danie jest gotowe.

WIĘCEJ >