fbpx
logo
Szukaj
open close

Omlet z sałatką pomidorową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cefa2d94a-2e0e-4e78-85fb-a4b60f0ddbf4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Omlet z sałatką pomidorową

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę i cukinię kroimy w kostkę
  • Pomidorki kroimy w ćwiartki i przenosimy do miski
  • Zieleninę siekamy i przenosimy do miski z pomidorkami
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy ziemniaki i podsmażamy przez ok. 10-15 minut
  • Dodajemy cebulę, paprykę i cukinię, mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Do osobnej miski wybijamy jaja, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Jaja z mlekiem wlewamy na patelnię z warzywami, mieszamy, przykrywamy pokrywką i smażymy przez ok. 10 minut
  • Następnie wkładamy patelnię do piekarnika na ok. 5 minut (tak aby omlet całkowicie się ściął)
  • Do miski z pomidorkami i zieleniną dolewamy ocet z pozostałym tłuszczem i całość dokładnie mieszamy
  • Z piekarnika wyciągamy patelnię i odstawiamy na ok. 5 minut do ostygnięcia, a następnie nakładamy na omlet pomidorki z tłuszczem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych omletów z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (408 g)
  • Ziemniak (200 g)
  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Mleko kokosowe (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia z metalową rączką, Piekarnik, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bazyliowe pesto z awokado

Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki Pieczemy w piekarniku W tym czasie gotujemy makaron Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Migdały, awokado, bazylię, czosnek, sól i pieprz miksujemy na gładką masę Sos mieszamy z ugotowanym makaronem…

WIĘCEJ >

Smoothie ze świeżym szpinakiem

Szpinak i wszystkie owoce dokładnie myjemy. Mango/melona obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Ze szpinaku odcinamy korzeń i łodygi. Mango/melona razem ze szpinakiem wkładamy do blendera, dodajemy świeżo wyciśnięty sok z limonki i zalewamy…

WIĘCEJ >

Ryba gotowana na parze z ziołami

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Rybę wkładamy do miski żaroodpornej, która zmieści się w naczyniu do gotowania na parze Do miski z imbirem wlewamy sok z limonki oraz sos sojowy…

WIĘCEJ >

Jajecznica na maśle

Na patelni rozpuszczamy masło. Wybijamy jajka. Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia.

WIĘCEJ >