fbpx
logo
Szukaj
open close

Omlet z sałatką pomidorową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cefa2d94a-2e0e-4e78-85fb-a4b60f0ddbf4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Omlet z sałatką pomidorową

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę i cukinię kroimy w kostkę
  • Pomidorki kroimy w ćwiartki i przenosimy do miski
  • Zieleninę siekamy i przenosimy do miski z pomidorkami
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy ziemniaki i podsmażamy przez ok. 10-15 minut
  • Dodajemy cebulę, paprykę i cukinię, mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Do osobnej miski wybijamy jaja, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Jaja z mlekiem wlewamy na patelnię z warzywami, mieszamy, przykrywamy pokrywką i smażymy przez ok. 10 minut
  • Następnie wkładamy patelnię do piekarnika na ok. 5 minut (tak aby omlet całkowicie się ściął)
  • Do miski z pomidorkami i zieleniną dolewamy ocet z pozostałym tłuszczem i całość dokładnie mieszamy
  • Z piekarnika wyciągamy patelnię i odstawiamy na ok. 5 minut do ostygnięcia, a następnie nakładamy na omlet pomidorki z tłuszczem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych omletów z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (408 g)
  • Ziemniak (200 g)
  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Mleko kokosowe (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia z metalową rączką, Piekarnik, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Omlet z bekonem i karczochami

Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy śmietankę, boczek oraz przyprawy i całość roztrzepujemy rózgą kuchenną Cebulę obieramy (…)

WIĘCEJ >

Omlet z awokado i rukolą

Jaja wybijamy do miski, dodajemy przyprawy (jeśli są podane w składnikach) i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy (…)

WIĘCEJ >

Omlet z brokułem

Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski Solimy Mocno mieszamy widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę (…)

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z grasicą i szparagami

Omlet Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z rydzami

Rydze:   Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże (…)

WIĘCEJ >