fbpx
logo
Szukaj
open close

Omułki w białym winie i ziołach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca58a076c-59db-4335-8add-9aef59245b07
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Omułki w białym winie i ziołach

Przygotowanie

  • Szalotki z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę (natkę) drobno siekamy
  • Omułki dokładnie oczyszczamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy szalotki z czosnkiem i smażymy przez ok. 5 minut
  • Zwiększamy ogień, dolewamy wino i zagotowujemy
  • Dodajemy omułki oraz zieleninę (natkę), przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 4-5 minut (gotujemy do momentu, aż omułki się otworzą)
  • Omułki które się nie otworzą – wyrzucamy
  • Dodajemy zieleninę (bazylię) i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Omułki (świeże) (1000 g)
  • Wino białe wytrawne (200 ml)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (120 g)
  • Bazylia (świeża) (24 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Figowe trufle czekoladowe

Figi zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 3 godz. Po tym czasie przenosimy figi do blendera, dolewamy wodę w której się moczyły (tyle ile podane w składnikach) i blendujemy na jednolitą masę Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza z ziemniakami

Ciasto Zaczynamy od namoczenia orzechów (sos) Gdy mamy namoczone orzechy – bierzemy się za przygotowywanie ciasta Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy Następnie dolewamy tłuszcz oraz połowę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto mikserem…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi ruskie

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do miski malaksera W garnku zagotowujemy wodę (ze składników) Do mąk wlewamy tłuszcz oraz połowę zagotowanej wody i zaczynamy wyrabiać…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z grzybami i orzechami

Farsz Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, goździki i jałowiec),…

WIĘCEJ >