fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owocowa owieczka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0d5e32e3-acd2-441a-9f25-68a790853f79
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owocowa owieczka

Przygotowanie

  • Banana kroimy w plastry (razem ze skórką)
  • Z kiwi wycinamy kawałki na kształt uszek i nóżek
  • Winogrono kroimy w bardzo cienkie plastry
  • Jabłko kroimy w plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt owieczki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jabłko (90 g)
  • Porzeczka czarna (40 g)
  • Banan (10 g)
  • Kiwi (5 g)
  • Borówka (4 g)
  • Winogrono białe (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z pomidorami i anchois

Czosnek obieramy i drobno siekamy Anchois drobno siekamy Pomidorki kroimy na pół Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek oraz anchois i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty…

WIĘCEJ >

Zebra bananowa

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąką jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na 4 części Do jednej części dodajemy kako Wszystkie porcje…

WIĘCEJ >

Omlet z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowa z serem

Kalafior dzielimy na różyczki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kalafiora oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż się zarumienią) Dolewamy bulion, dodajemy przyprawy i zagotowujemy…

WIĘCEJ >