fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owocowe całuski z czekoladą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7734511a-795d-4f1c-ac3d-a59aa932336b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owocowe całuski z czekoladą

Przygotowanie

  • Jabłko obieramy, usuwamy pestki i kroimy na ćwiartki
  • Banana obieramy i kroimy w grube, skośne plastry
  • Kawałki owoców smarujemy sokiem z cytryny (aby nie zbrązowiały), a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski i wkładamy do mikrofalówki na ok. 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając (podgrzewamy do momentu, aż przybierze formę płynnej, gładkiej masy)
  • Talerz wykładamy papierem do pieczenia
  • Owoce zanurzamy w czekoladzie do połowy, pozwalając aby jej nadmiar skapnął do miski, a następnie układamy owoce na papierze i czekamy do momentu, aż czekolada zastygnie

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (180 g)
  • Truskawka (120 g)
  • Banan (120 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikrofalówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Ręcznik papierowy, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa zimowa z dyni

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Myjemy i kroimy pozostałe warzywa Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa Gotujemy je przez 30 min, następnie miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Gofry wielozbożowe

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą masę Rozgrzewamy gofrownicę i lekko skrapiamy tłuszczem Wylewamy do gofrownicy ciasto i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…

WIĘCEJ >

Chleb z tapioki

Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).

WIĘCEJ >