fbpx
logo
Szukaj
open close

Owocowe całuski z czekoladą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7734511a-795d-4f1c-ac3d-a59aa932336b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Owocowe całuski z czekoladą

Przygotowanie

  • Jabłko obieramy, usuwamy pestki i kroimy na ćwiartki
  • Banana obieramy i kroimy w grube, skośne plastry
  • Kawałki owoców smarujemy sokiem z cytryny (aby nie zbrązowiały), a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski i wkładamy do mikrofalówki na ok. 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając (podgrzewamy do momentu, aż przybierze formę płynnej, gładkiej masy)
  • Talerz wykładamy papierem do pieczenia
  • Owoce zanurzamy w czekoladzie do połowy, pozwalając aby jej nadmiar skapnął do miski, a następnie układamy owoce na papierze i czekamy do momentu, aż czekolada zastygnie

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (180 g)
  • Truskawka (120 g)
  • Banan (120 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikrofalówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Ręcznik papierowy, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koszyczki z kukurydzą i papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na babeczki smarujemy tłuszczem (najlepiej formę na 12 babeczek) Z chleba wycinamy kółka i każde kółko wciskamy w zagłębienie formy, tak aby nie wypełniało całego otworu Formę…

WIĘCEJ >

Dziecięcy omlet – żabka z warzywami

Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony W tym czasie marchewkę obieramy i wycinamy z niej…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa (na wywarze kostnym)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki,…

WIĘCEJ >