fbpx
logo
Szukaj
open close

Owocowe całuski z czekoladą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7734511a-795d-4f1c-ac3d-a59aa932336b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Owocowe całuski z czekoladą

Przygotowanie

  • Jabłko obieramy, usuwamy pestki i kroimy na ćwiartki
  • Banana obieramy i kroimy w grube, skośne plastry
  • Kawałki owoców smarujemy sokiem z cytryny (aby nie zbrązowiały), a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski i wkładamy do mikrofalówki na ok. 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając (podgrzewamy do momentu, aż przybierze formę płynnej, gładkiej masy)
  • Talerz wykładamy papierem do pieczenia
  • Owoce zanurzamy w czekoladzie do połowy, pozwalając aby jej nadmiar skapnął do miski, a następnie układamy owoce na papierze i czekamy do momentu, aż czekolada zastygnie

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (180 g)
  • Truskawka (120 g)
  • Banan (120 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikrofalówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Ręcznik papierowy, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Zupa z porów i pasternaku z curry

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pasternaki obieramy i kroimy 2/3 ilości w plastry, a 1/3 ilości „kroimy” obieraczką na papier Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut…

WIĘCEJ >

Grillowany camembert, szynka parmeńska i warzywa

Rozgrzewamy patelnię grillową Kładziemy ser i grillujemy po ok. 3 minuty z każdej strony, aż stanie się miękki i lekko brązowy Pomidora kroimy w ćwiartki Na talerzu układamy wszystkie warzywa oraz szynkę, na wierzch kładziemy…

WIĘCEJ >

Wątroba cielęca

Wątrobę kroimy ostrym nożem pod skosem w jak najszersze plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Powoli kładziemy na patelnię plastry wątroby i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony Usmażoną wątrobę przenosimy na talerz i…

WIĘCEJ >