fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1c499a9-9c4c-4d3f-a67f-70e5965c6e7e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

Przygotowanie

  • Czekoladę połamać i wrzucić do garnka
  • Dodać mleko kokosowe i olej
  • Na małym ogniu podgrzać aż się rozpuści NIE WOLNO zagotować
  • Banana kroimy w plastry
  • Gruszkę kroimy w kostkę
  • Ananasa obieramy ze skóry, wycinamy i usuwamy okrągły twardy środek, kroimy w kawałki wielkości krążków banana
  • Bierzemy patyczek od szaszłyka i po kolei nakłuwamy każdy rodzaj owocu i kładziemy na talerz
  • Gdy czekolada lekko ostygnie, zacznie gęstnieć, polewamy czekoladą szaszłyk owocowy i wkładamy do lodówki na 2 godz.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by przeanalizować przepis pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz towarzyszących nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Do przyrządzenia szaszłyków można użyć dowolnego rodzaju owoców.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 plaster świeżego obranego ananasa (80 g)
  • ½ banana (60 g)
  • 8 kulek winogrona (ok. 70 g)
  • ¼ gruszki (ok. 35 g)
  • ¼ tabliczki gorzkiej czekolady min. 70% (25 g)
  • 2 łyżki mleka kokosowego (20 ml)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Nóż, Patyczki do szaszłyków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z jogurtem, z suszoną i świeżą miętą

Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Dekorujemy posiekanymi listkami mięty i suszoną miętą

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem kokosowym

Komosę ryżową zagotowujemy w małej ilości mleka (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Odstawiamy na 10 minut, po czym jemy

WIĘCEJ >

Barszcz postny wigilijny

Buraki obieramy 1 buraka trzemy na tarce na grubych oczkach do miski i wlewamy tam pół szklanki zimnej wody, 25 ml octu i mieszamy Resztę obranych buraków kroimy w plastry Plastry wrzucamy do garnka i…

WIĘCEJ >

Gryczanka z nasionami

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy cynamon i siemię lniane Gotujemy przez 3 minuty, cały czas mieszając Zestawiamy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka Przelewamy…

WIĘCEJ >