fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1c499a9-9c4c-4d3f-a67f-70e5965c6e7e-1

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

Przygotowanie

  • Czekoladę połamać i wrzucić do garnka
  • Dodać mleko kokosowe i olej
  • Na małym ogniu podgrzać aż się rozpuści NIE WOLNO zagotować
  • Banana kroimy w plastry
  • Gruszkę kroimy w kostkę
  • Ananasa obieramy ze skóry, wycinamy i usuwamy okrągły twardy środek, kroimy w kawałki wielkości krążków banana
  • Bierzemy patyczek od szaszłyka i po kolei nakłuwamy każdy rodzaj owocu i kładziemy na talerz
  • Gdy czekolada lekko ostygnie, zacznie gęstnieć, polewamy czekoladą szaszłyk owocowy i wkładamy do lodówki na 2 godz.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by przeanalizować przepis pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz towarzyszących nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Do przyrządzenia szaszłyków można użyć dowolnego rodzaju owoców.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 plaster świeżego obranego ananasa (80 g)
  • ½ banana (60 g)
  • 8 kulek winogrona (ok. 70 g)
  • ¼ gruszki (ok. 35 g)
  • ¼ tabliczki gorzkiej czekolady min. 70% (25 g)
  • 2 łyżki mleka kokosowego (20 ml)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Nóż, Patyczki do szaszłyków
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z buraków z kozim serem

Sałatka: Gruszkę pokroić w plastry Pokrojone buraczki rozłożyć równo na talerzu Na środku ułożyć plastry gruszki Posypać grzankami ze smalcu Ser pokroić w kostkę i ułożyć na buraczkach Polać 1 porcją sosu z granatów Sos…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów

Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3-4 min na…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie miodowo – musztardowym z grillowanymi ziemniakami i rukolą

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >