fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsiane ciasteczka kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1fe905f7-ec94-41fd-97ad-200856fb7723
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsiane ciasteczka kokosowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wrzucamy płatki owsiane, wiórki kokosowe, mąkę oraz cukier i mieszamy
  • Do rondla wkładamy tłuszcz, wlewamy syrop oraz wodę i podgrzewamy cały czas mieszając, aż tłuszcz się rozpuści
  • Powstałą masę dodajemy do suchych składników, dosypujemy sodę i dokładnie mieszamy
  • Na blachę nakładamy po dwie łyżki ciasta, zostawiając odstępy, aby ciasteczka miały miejsce do wyrośnięcia
  • Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 10-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 16
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka razowa (150 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (100 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Wiórki kokosowe (50 g)
  • Woda (30 ml)
  • Syrop klonowy (10 g)
  • Soda oczyszczona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pikantne frytki serowe

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie paski i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do…

WIĘCEJ >

Bakłażan zapiekany z pomidorem, bazylią i serem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażana i pomidora kroimy w plastry Bazylię drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy plastry bakłażana, na…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z sosem carbonara

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę Na…

WIĘCEJ >

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

WIĘCEJ >