fbpx
logo
Szukaj
open close

Owsiane ciasteczka kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1fe905f7-ec94-41fd-97ad-200856fb7723
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Owsiane ciasteczka kokosowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wrzucamy płatki owsiane, wiórki kokosowe, mąkę oraz cukier i mieszamy
  • Do rondla wkładamy tłuszcz, wlewamy syrop oraz wodę i podgrzewamy cały czas mieszając, aż tłuszcz się rozpuści
  • Powstałą masę dodajemy do suchych składników, dosypujemy sodę i dokładnie mieszamy
  • Na blachę nakładamy po dwie łyżki ciasta, zostawiając odstępy, aby ciasteczka miały miejsce do wyrośnięcia
  • Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 10-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 16
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Mąka razowa (150 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (100 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Wiórki kokosowe (50 g)
  • Woda (30 ml)
  • Syrop klonowy (10 g)
  • Soda oczyszczona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciasto bananowo – gruszkowe z lukrem kokosowym, babka

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera dodajemy miód, sodę i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Frankfurterki, parówki, ser

Parówki i frankfurterki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Ser kroimy na kawałki Na talerzu układamy wszystkie składniki

WIĘCEJ >

Sałatka z cukinią, brokułami i kiełbasą

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Cukinię z kiełbasą kroimy w plastry Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Francuski pâté z kurzej wątróbki

Poprzedniego wieczoru oprawiamy wątróbkę i zostawiamy na noc w lodówce w mleku kokosowym. Następnego dnia dokładnie osuszamy wątróbkę ręcznikiem papierowym. Smażymy boczek na patelni, aż będzie chrupiący i przekładamy na talerz. Na wytopionym tłuszczu smażymy…

WIĘCEJ >