fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka dla dziecka 3

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc25c87ab-0e71-4a9b-87bf-09db886e6dfa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka dla dziecka 3

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy
  • Owsiankę przenosimy do miski i dekorujemy owocami jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia owsianek dla dziecka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (55 g)
  • Banan (15 g)
  • Prawdziwe masło (7 g)
  • Borówka (6 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Cukier trzcinowy (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać Przekroić na pół wzdłuż i pociąć w paski Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Wrzucamy kiełbasę i smażymy z każdej strony na średnim ogniu Kiełbasę przekładamy…

WIĘCEJ >

Fritatta z łososiem i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Łososia rozdrabniamy na małe kawałki Bierzemy dużą patelnię, rozgrzewamy na niej…

WIĘCEJ >

Kurczak z chrupiącymi warzywami

Mięso kroimy w poprzek włókien na kawałki Czosnek obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach Cebulę kroimy na ćwiartki Seler kroimy w plasterki Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4…

WIĘCEJ >

Słodko-kwaśne pulpety wołowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wkładamy mięso, wybijamy jajo, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy Z masy mielonej formujemy pulpety i układamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie wkładamy…

WIĘCEJ >