fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4dcad2a4-e1fc-4f09-b70b-95681d4c5a88
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka z owocami

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy
  • Owsiankę przenosimy do miski i dekorujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych owsianek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (55 g)
  • Malina (35 g)
  • Truskawka (35 g)
  • Jeżyna (30 g)
  • Prawdziwe masło (7 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Cukier trzcinowy (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak faszerowany sarną pieczony z gruszkami z grillowaną kalarepą

Włączamy piekarnik na 180 stopni Gruszkę kroimy na pół, połowę obieramy, kroimy w drobną kostkę Sarninę, razem z obranym czosnkiem mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Dodajemy rozmaryn Dodajemy pokrojoną gruszkę Lekko solimy,…

WIĘCEJ >

Dziecięce purée ziemniaczane z kotlecikami – świnka

Ziemniaka obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Mięso oczyszczamy i kroimy w trójkąty Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy z…

WIĘCEJ >

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka  Gruszkę kroimy w plastry  Jabłko kroimy w plastry  Usuwamy pestki i gniazda nasienne  Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie…

WIĘCEJ >

Kanapki z musem ogórkowym i fetą

Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przyprawy i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Ser kroimy w kostkę Bułki kroimy w plastry Na każdy kawałek…

WIĘCEJ >