Paluszki serowe
Paluszki serowe
Przygotowanie
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Dodajemy przyprawy i mieszamy
- Ciasto wykładamy na stolnicę i rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 2 mm
- Następnie wykrawamy z placka kwadrat o boku ok. 30 cm
- Połowę ciasta posypujemy serem, a drugą połowę smarujemy przecierem i przykrywamy nią połowę z serem
- Następnie ciasto lekko rozwałkowujemy tak, aby ser połączył się z ciastem, składamy na pół i ponownie rozwałkowujemy
- Powyższą czynność powtarzamy jeszcze raz
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Ciasto kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm i układamy na papierze
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 paluszki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia paluszków.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Ciasto francuskie (250 g)
- Ser żółty (80 g)
- Przecier pomidorowy (60 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.