fbpx
Szukaj
open close

Papryka faszerowana kaszą bulgur

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c73abbd35-0627-4ad4-8465-962ad426b143
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Papryka faszerowana kaszą bulgur

Przygotowanie

  • Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • W garnku zagotowujemy bulion
  • Do wrzącego bulionu wkładamy kaszę i gotujemy przez ok. 10 minut, po czym odcedzamy
  • Grzyby dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Na rozgrzaną patelnię wsypujemy orzeszki i prażymy przez ok. 1-2 minuty (do momentu, aż się zarumienią)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy mięso i przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż mięso się zarumieni)
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Połówki papryk napełniamy farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym i podlewamy wodą
  • Naczynie żaroodporne przykrywamy papierem i wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z papryką.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Papryka czerwona (920 g)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Wołowina mięso mielone (200 g)
  • Bulgur (120 g)
  • Cebula (105 g)
  • Sok z cytryny (bio) (36 ml)
  • Orzechy piniowe (15 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)
  • Kmin rzymski (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Fasolka szparagowa z papryką

Paprykę kroimy wzdłuż na pół, wykrajamy szypułkę i usuwamy nasiona z białymi błonkami Połówki papryki układamy na talerzu, polewamy wodą (…)

WIĘCEJ >

Faszerowana papryka

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy z nich pestki Następnie wkładamy papryki (…)

WIĘCEJ >

Papryka nadziewana ryżem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wsypujemy orzechy i smażymy przez ok. 2-4 minuty (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka makaronowa z papryką

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Papryki kroimy w drobną kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski (…)

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i (…)

WIĘCEJ >