fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Faszerowana papryka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7fc3d071-d92a-4f86-bf55-82fae540e265
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Faszerowana papryka

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy z nich pestki
  • Następnie wkładamy papryki na ok. 3 minuty do garnka z wrzącą wodą
  • Po tym czasie papryki odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego przeciętą stroną do góry
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Pomidory kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż zbrązowieję)
  • Następnie odlewamy z mięsa tłuszcz, a na patelnię dodajemy cebulę z czosnkiem oraz pieczarki i smażymy przez ok. 10 minut
  • Dodajemy pomidory, sos Worcestershire, zieleninę i przyprawy (pieprz), dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze przez ok. 10 minut
  • Zawartość patelni przenosimy do papryk i posypujemy startym serem
  • Naczynie żaroodporne przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • 5 minut przez końcem pieczenia ściągamy folię

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia faszerowanych warzyw.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego koloru papryki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka zielona (600 g)
  • Wołowina mięso mielone (350 g)
  • Pieczarka (świeża) (250 g)
  • Pomidor (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sos Worcestershire (6 ml)
  • Bazylia suszona (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Ręcznik papierowy, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z wędzonym łososiem

Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy Ze szparagów i grochu odcinamy końcówki, a następnie gotujemy warzywa we wrzącej wodzie przez ok. 1-2 minuty Warzywa odcedzamy…

WIĘCEJ >

Twarożek z owocami

Do miski wkładamy twaróg i posypujemy owocami

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Wołowina z fasolą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5 minut Dodajemy mięso i przyprawy (kmin), mieszamy i podsmażamy przez ok. 10 minut Fasolę odsączamy…

WIĘCEJ >