fbpx
logo
Szukaj
open close

Faszerowane cebule

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4008ea57-c133-476b-b7d5-b46cc71b92dd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Faszerowane cebule

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Cebulę obieramy, wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Następnie cebulę odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia
  • Ostygnięte cebule przecinamy na pół (od części łodygowej do części korzeniowej) i wydrążamy wnętrze (tak aby zostawić min. dwie warstwy zewnętrzne)
  • Wydrążoną część cebuli, suszone pomidory, anchois i ser (ricottę) drobno siekamy, a następnie przenosimy do miski
  • Dodajemy kapary, posiekaną zieleninę, pieprz oraz wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Połówki cebuli wypełniamy powstałym farszem, kładziemy na blachę i posypujemy startym serem (parmezanem)
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych faszerowanych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula czerwona (400 g)
  • Ser Ricotta (300 g)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Kapary (40 g)
  • Sardynka (szprot) w oleju (30 g)
  • Ser Parmezan (25 g)
  • Oregano (świeże) (6 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z kaszy jaglanej

Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z warzywami i imbirem

Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy…

WIĘCEJ >

Ryż z kurczakiem po hiszpańsku

Kiełbasę i oliwki kroimy w cienkie plasterki Kurczaka i paprykę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kiełbasę oraz kurczaka i smażymy przez ok. 5 minut Dodajemy paprykę oraz przyprawy (paprykę) i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Sałatka z grillowanym camembertem

Rozgrzewamy patelnię grillową Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Wszystkie warzywa układamy na talerzu, skrapiamy oliwą…

WIĘCEJ >